Gaja, Darmagi 2015

2,350.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Gaja, Darmagi 2015

Gaja, Darmagi 2015

Om produktet

Darmagi laves på 95% Cabernet Sauvignon, 3% Merlot og 2% Cabernet Franc fra marken af samme navn. Vinmarken Darmagi (2 ha.) er Piemontes første vinmark, som blev beplantet (1978) med Cabernet Sauvignon siden phylloxeras indtog i området for mere end hundrede år siden. Angelo GAJAs beslutning om at plante Cabernet Sauvignon var ikke bare ment som en hyllest til denne feterede vinsort men også for at bevise, at Piemontes jordbund også egner sig til at producere vine af fremragende kvalitet selv på ikke traditionelle druer.

Det var i øvrigt Angelos far Giovanni Gaja, som ufrivilligt kom til at navngive marken. Da han hørte, at hans søn havde plantet Cabernet på en af de førhen bedste marker for Nebbiolo, erklærede han, at han hver gang, han kom forbi marken, ville udråbe "darmagi", som i den lokale dialekt betyder "sikke en skam!". Darmagis første årgang var 1982.

Gæringen foretages i rustfrie ståltanke ved en temperatur på 25-27° og varer 10-15 dage. Derefter er vinen modnet i to faser, først 6-8 måneder i "barriques" (225 l.) og derefter 12 måneder i større træfade.

Selvom Darmagi har Cabernet Sauvignons typiske karakter, har den samtidig sin helt egen personlighed, som skyldes Barbarescos specielle jordbund. Den har en flot, mørk, koncentreret farve. I duften er vinen først en smule aggressiv med Cabernets typiske tørhed, men ret hurtigt i glasset vinder den i intensitet og koncentration. Smagen er ganske enestående med nuancer af chokolade, peber, lakrids, solbær, brombær og cedertræ. Eftersmagen afslører en struktur, som vil sikre vinen en lang fremtid. Angelo Gaja mener selv, at vinen sagtens kan ligge i 20-40 år!

Ud fra de utallige anerkendelser vinen har fået overalt i verden, skulle man måske være tilbøjelig til at tro, at ingen i familien Gaja i dag vil vove at sige "sikke en skam!", når de kommer forbi marken!

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.