Glemt adgangskodeOpret bruger
Pris
8 stk
41 stk
42 stk
44 stk
13 stk
1 stk
2 stk
22 stk
Passer til
12 stk
3 stk
3 stk
9 stk
22 stk
22 stk
3 stk
5 stk
43 stk
37 stk
65 stk
35 stk
42 stk
17 stk
41 stk
Druetype
37 stk
27 stk
20 stk
15 stk
14 stk
13 stk
11 stk
10 stk
8 stk
7 stk
6 stk
5 stk
5 stk
5 stk
5 stk
4 stk
4 stk
3 stk
3 stk
3 stk
2 stk
2 stk
2 stk
2 stk
2 stk
2 stk
2 stk
2 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
  •   

Vin til Mad & Begivenheder

Her finder du en række forslag til at sammesætte mad og vin, som forhåbentlig gør det lettere for dig, at sætte vin til en bestem ret eller begivenhed.

Den professionelle vinsmager smager altid på vin uden tilbehør, da vinen i sin rene fremstilling bedst afslører svage og stærke sider, karaktertræk og kvalitetsmæssige niveau. Når vin skal nydes og ikke dissekeres, kommer oplevelsen og nydelsen først til sin ret ved den optimale vin- og madkombination. Læs vores guide nederst på siden hvis du vil have hjælp til at vælge den rette vin til maden.

Klik her & læs mere om, når vin og mad skal følges ad...

Smag og behag er forskellig. Da smag er en subjektiv faktor, kan den ikke måles/sættes på en skala med endegyldige facts. Der er dog klassiske grundregler, som man ikke går fejl af at følge, når man skal vælge vin til mad:

Lette retter - lette, lyse vine
Kraftige retter - kraftige, mørke vine
Krydret mad - fyldige og kraftige vine
Fede retter - vine med god syre
Søde retter - søde vine
Salte retter - vine med let druesødme

Man bør altid starte med letteste vin og slutte med den kraftigste

Skaldyr - hummer, rejer, østers, muslinger, krabber etc.
Friske, ikke for dominerende, gerne lidt syrerige hvidvine. Rieslingdruen, Muscadet eller Sancerre, alternativt god mousserende vin eller Fino Sherry - alle vine med lidt "bid" passer perfekt til skaldyrs ofte lidt ferske smag.

Fisk - lyse, magre og fint smagende, f.eks. søtunge eller pighvar
Sauvignon Blanc, hvid bourgogne, Pinot Blanc eller ung Tokay-Pinot Gris, tilpasset sauce og tilbehør. Vinen må ikke være for dominerende.

Fisk - fede og kraftigt smagende, som f.eks. laks eller havtaske
"Fed" Chardonnay, gerne oversøisk, Tokay-Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier eller anden kraftig hvidvin med god syre. Afkølet rød Sancerre eller Beaujolais er et fint og anderledes alternativ.

Fjerkræ - fra lyst, elegant til lækkert, kraftigt kød
Til lyst fjerkræ er det vigtigt at vælge en ikke dominerende vin. Let, elegant hvidvin, rosevin eller rødvin er fin - uden for mange krydderier, garvesyre eller koncentration. Tør Moselvin, god Chardonnay, Bardolino eller let fransk, evt. amerikansk eller chilensk Pinot Noir er gode sparringspartnere.

Til mørkere fjerkræ som and og gås er kraftig Rhone eller chilensk Camenere perfekt!

Lyst kød - kalv, gris eller lam
Valget af vin er afhængig af tilberedningen, sauce og garniture. Rioja, Bourgogne, chilensk Merlot og Bordeaux vine i den lette ende har alle passende frugt og charme, uden at være for voldsomme eller dominerende.

Mørkt kød - saft og kraft
Oksekød er kraftigt og serveres ofte med kompakt sauce og garniture. Benyt derfor vine med samme karakter. Vine fra Californien, Australien, Rhone, Medoc, Italien, Argentina og Spanien har alle den nødvendige kraft og styrke.

Vildt
Kød fra vildt er altid måltidts centrum, og vinen skal afstemmes med de fine smagsnuancer. Den skal ikke være for voldsom, men forholdsvis kraftig og varm. Vi kan anbefale ældre Bourgogne og vellagrede vine fra Bordeaux, Rhone, Piemonte og Rioja, da disse både har elegance og passende afrundet garvesyre.

Oste - milde - cremede oste, brie og camembert og ikke lagrede skæreoste
Blide, milde oste passer til næsten ale typer vin, bare den ikke er for voldsom. Sauternes, Tawny Portvin, Sherry, vellagret rød Bordeaux, Bourgogne (både røde og hvide) er gode muligheder. En god hovedregel er dog altid at kombinere ost og vin fra samme område, f.esk. Poilly-Fume og gedeost fra Loire.

Oste - kraftige - vellagrede oste, blåskimmel
Disse kræver vine med lidt mere kraft og energi. God fyldig Bordeaux, Vintage Portvin, Sherry, Hermitage fra Rhone og kraftige oversøiske vine er perfekte. Blåskimmelosten adskiller sig ofte fra de andre ved dens meget salte smag og passer sammen med  Gewurztraminer, Sauternes, Vintage Port eller fed Sherry.


Desserter - meget søde - chokolade mousse, isdesserter
Til søde desserter serveres søde vine. Bual Madeira, Cream Sherry, LBV Portvin, Vintage Portvin og Banyuls er muligheder, men også vine med lidt syre i afslutningen vil være gode som f.eks. Muscat de Beaumes-de-Venise eller f.eks. Late Harvest fra Chile.

Desserter - svagt søde - ostekage, frugttærter
Riesling Auslese, Sauternes, Barsac. Loupiac, Muscat de Rivesaltes eller vin Santo passer perfekt til ostekage, mens frugttærter bedst matcher med søde vine, der har en anelse syre i eftersmagen, f.eks. en italiensk Moscato d'Asti eller andre Mousserende vine.
Før DKK 100,00
Fra DKK 60,00
Spar DKK 40,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder t.o.m. 30-11-2014 ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 90,00
Fra DKK 65,00
Spar DKK 25,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder t.o.m. 30-11-2014 ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 100,00
Fra DKK 85,00
Spar DKK 15,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 150,00
Fra DKK 90,00
Spar DKK 60,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere)
Før DKK 125,00
DKK 100,00
Spar DKK 25,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder t.o.m. 30-11-2014)
Før DKK 125,00
Fra DKK 100,00
Spar DKK 25,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder t.o.m. 30-11-2014 ved køb af 2 stk. eller mere)
Før DKK 129,00
Fra DKK 109,00
Spar DKK 20,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 130,00
Fra DKK 115,00
Spar DKK 15,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere)
Før DKK 175,00
Fra DKK 139,00
Spar DKK 36,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 175,00
Fra DKK 148,50
Spar DKK 26,50
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 175,00
Fra DKK 150,00
Spar DKK 25,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere)
Før DKK 249,00
Fra DKK 183,25
Spar DKK 65,75
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 231,00
Fra DKK 198,50
Spar DKK 32,50
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 300,00
Fra DKK 250,00
Spar DKK 50,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere)
Før DKK 550,00
Fra DKK 300,00
Spar DKK 250,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder t.o.m. 30-11-2014 ved køb af 2 stk. eller mere)
Før DKK 389,00
DKK 369,00
Spar DKK 20,00
Prisgaranti
   På lager
(Tilbuddet gælder t.o.m. 31-12-2014)
Bodegas Monte La Reina, Duque de Sevilla 2012
El Descanso Carmenere 2012
Finca Antigua, Tempranillo Crianza 2010, årets Stjernevin 2010
Gerard Depardieu, Reference 2010
Domaine Tranquillite IGP 2010
Errazuriz, Estate Reserva Carmenere 2013
Errazuriz, Estate Reserva Chardonnay 2013
Errazuriz, Estate Reserva Sauvignon Blanc 2013
Guerrieri-Rizzardi, Bardolino Classico 2011
Herringbone Hills, Sauvignon Blanc 2013
Scotto, Zinfandel 2011
Vina Errazuriz, Estate Reserva Shiraz 2011
Vina Errazuriz, Estate Reserva Shiraz 2012
Domaine Roche Audran, Cotes-du-Rhone "Vincent Rochette" 2011
Cline, Zinfandel 2012
Cottage Garden, Shiraz McLaren Vale 2011
Simonsig, Sauvignon Blanc 2011
Bianchi, Famiglia Cabernet Sauvignon 2010 - Årets Julevin 2013
Le Bordeaux de Bernard Magrez 2011
Water Wheel Vineyards, Water Wheel, Memsie Shiraz 2012
Rivesaltes 1990, 500 ml
Graham's Fine Ruby Port
Graham's Fine Tawny Port
ZiRonda, Valpolicella Ripasso 2011
Brown Brothers, Heathcote Shiraz 2012
Pacific Rim, Chenin Blanc 2007
Errazuriz, Cabernet Sauvignon Max Reserva 2010
Konrad, Sauvignon Blanc 2013
Domaine Bernollin, Bourgogne Blanc, Sous La Roche 2013
Joseph Drouhin, Fleurie, Cru Beaujolais 2012
Lenotti, Ripasso "Le Crosare" 2011
Brown Brothers, Ltd. Rel Heathcote Shiraz 2009
Kuentz-Bas, Riesling Collection 2011
Kundeservice

Bag VildMedVin.dk står en af Danmarks største vinbutikker. I butikken står uddannet personale med stor viden om alt inden for rødvin og hvidvin! Kontakt os gerne med spørgsmål, eller hvis du ikke finder den rødvin, hvidvin eller champagne du søger. Vi hjælper desuden gerne med vin til alle lejligheder.




Kontakt os!

+45 77 34 21 64


VildMedVin ApS   |   Enghaven 5-7    |   + 45 77 34 21 64   |   info@vildmedvin.dk  
Klik mig
X
Få gratis inspiration til dine kreative projekter - klik her.
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og få tip og tricks til årstidens kreative projekter, gode tilbud og online adgang til alle vors nyeste kataloger og magasiner
Navn:
Email:
Postnummer: Indtast gerne post nr, så vi kan sende tilbud om produkter og smagninger i nærheden af dig.
 

0