700 års erfaring samlet i én flaske

Frescobaldi-familien har produceret sine fremragende vine gennem mere end 700 år, og huset betragtes den dag i dag som et af de mest moderne og stilsikre i Italien overhovedet…

Marchesi de Frescobaldi ejer over 1.000 ha marker, herunder ni estate marker i Toascana, beliggende på de mest oprindelige jordlodder i distriktet. Frescobaldi respekterer de enkelte områders forskellige jordtyper og er særdeles fokuseret på at finde de bedste druetyper til hver terroir-type. Huset er som en af de eneste producenter repræsenteret i hele Toscana, hvilket giver et helt unikt sortiment og en fantastisk diversitet; en umiskendelig stil går igen i alle vinene – de er ekstremt klassiske og viser virkeligt deres styrke i alderdommen.

Oprindelighed og karakter

Hos Frescobaldi er fingeren konstant på pulsen! I produktionen bliver der forsket, eksperimentet og udviklet – og erfaringer udveksles mellem generationer og faggrupper. Udviklingen i både ind- og udland følges nøje, hvilket blandt andet har resulteret i et samarbejde med Robert Mondavi i Californien. Samarbejdet var primært ment som erfaringsudveksling mellem hhv. et nyt innovativt område og et af verdens mest erfarne områder. Frugten af samarbejdet blev ”Luce” – Frescobaldis kultvin og bud på den ultimative supertoscaner. 

Trods samarbejde og inspiration fra udlandet og andre vinproducenter fastholder Frescobaldi sit fokus på oprindelighed og karakter. Det betyder, at huset holder hårdt på, at Chianti skal smage af Chianti og Brunello skal smage af Brunello. Måske er det netop derfor, at både professionelle og andre vinnydere igen og igen vender tilbage til Frescobaldis fremragende sortiment!

Optimere og evaluere

Tænk engang, hvad 700 års erfaring kan betyde for vinproduktion. Hos Frescobaldi ved man, hvilke små ting, der er ændret i vinifikationen gennem mange generationer. Man ved, at der løbende er foretaget ændringer på grund af et varmt år, et køligt år eller et vådt år. Men hos Frescobaldi hviler man ikke på laurbæerne; man søger konstant at optimere og evaluere. Således var familiens to brødre (der begge er oppe i 70’erne) til stede, da Errazuriz åbnede sit nye super vineri i Chile. Netop for at suge viden til sig og give den videre til de næste generationer. Forskellen på Marchesi di Frescobaldi og andre vinproducenter er, at Frescobaldi ved, hvor de vil hen og hvordan de kommer der. 

Helt unikke

Frescobaldis vine er blandt de mest populære flasker både i vores vinhandel i Enghaven og i vores webshop VildMedVin.dk. Vi har alle husets vine på hylden og vejleder dig gerne omkring, hvilke vine du vil synes bedst om i det store sortiment.
Populært sagt, så er Frescobaldi et hus, hvor man enten er for eller imod. Husets største vine viser først deres storhed, når de bliver gamle. Du kan få enten den ultra klassiske Nipozzano (hvilket betyder ”stedet uden vand”) men grønne tanniner og en intensin lethed, hvis styker er som en mursejlers. Eller du kan få den moderne Tenuta di Castiglioni, der er lavet på internationale druer og hvis styrke er den som bisons. Disse vine er meget forskellige – og begge helt unikke.

Men der findes også en bredt spekter derimellem. Her kan du nyde mineralsk, maritim Chardonnay fra Pomino Benefizio eller en mere maskulin Rosé Saltagrilli fra Chianti. Har du lyst til at gemme en flaske, så kan vi varmt anbefale Castel Gioconda Riserva. Læg den i kælderen og glem alt om den. Denne vin kræver tid – men til gengæld tæver den så alle de klassiske pointslugere hos den førende vinanmelder, Robert Parker, når vinen er moden.


Marchesi de Frescobaldi