Aberlour A'Bunadh

Ville købe igen?
Før 549,00 kr Fra 516,00 kr
Spar 33,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 549,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 516,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Alkohol
61,20
Flaskestørrelse
70 cl
Om produktet

Navnet Aberlour betyder ”Den pludrende bæks mund”. Destilleriet og whiskyen fik sit navn, da bækken Lour løber lige ved siden af bygningerne, der blev anlagt i 1879 af James Flemming. Hans motto var ”Let the deed show” – en påmindelse om, at produktet bør kunne tale for sig selv og hverken tages for mere eller mindre, end det er. Mottoet står den dag i dag trykt på Aberlours etiketter som en påmindelse og en forpligtelse for efterkommerne og arvtagerne, der stadig fremstiller eminente whiskyer.

Aberlour a’bunadh leveres i en særlig type flaske, der er magen til de apoteksflasker, man i 1800-tallet ofte brugte til at hente whisky i. Bemærk, at whiskyen ikke er filtreret, så der kan forekomme uklarheder i den – særligt, hvis den tilsættes vand. Det påvirker ikke smagen på nogen måde, men understreger på fineste vis, hvordan whisky så ud og blev serveret for mere end 100 år siden.

Denne whisky er en såkaldt cask strength single malt-whisky. Det betyder, at den er tappet på flaske uden at blive fortyndet med vand, og derfor er alkoholindholdet da også oppe på næsten 60 %. Resultatet er, at whiskyens konsistens er tyk med en nærmest sirupsagtig sødme. Farven er mørkgylden med intense frugtaromaer, og smagen er stor, fyldig og raffineret. Eftersmagen er dyb med tydelige noter af sherry, der kulminerer i en langvarig chokoladesmag.