Aberlour A'Bunadh

Ville købe igen?
549,00 kr
Udsolgt
Information
Alkohol
61,20
Flaskestørrelse
70 cl
Om produktet

Navnet Aberlour betyder ”Den pludrende bæks mund”. Destilleriet og whiskyen fik sit navn, da bækken Lour løber lige ved siden af bygningerne, der blev anlagt i 1879 af James Flemming. Hans motto var ”Let the deed show” – en påmindelse om, at produktet bør kunne tale for sig selv og hverken tages for mere eller mindre, end det er. Mottoet står den dag i dag trykt på Aberlours etiketter som en påmindelse og en forpligtelse for efterkommerne og arvtagerne, der stadig fremstiller eminente whiskyer.

Aberlour a’bunadh leveres i en særlig type flaske, der er magen til de apoteksflasker, man i 1800-tallet ofte brugte til at hente whisky i. Bemærk, at whiskyen ikke er filtreret, så der kan forekomme uklarheder i den – særligt, hvis den tilsættes vand. Det påvirker ikke smagen på nogen måde, men understreger på fineste vis, hvordan whisky så ud og blev serveret for mere end 100 år siden.

Denne whisky er en såkaldt cask strength single malt-whisky. Det betyder, at den er tappet på flaske uden at blive fortyndet med vand, og derfor er alkoholindholdet da også oppe på næsten 60 %. Resultatet er, at whiskyens konsistens er tyk med en nærmest sirupsagtig sødme. Farven er mørkgylden med intense frugtaromaer, og smagen er stor, fyldig og raffineret. Eftersmagen er dyb med tydelige noter af sherry, der kulminerer i en langvarig chokoladesmag.

Andre populære

 1. Meo-Camuzet, Marsannay 2016
  Meo-Camuzet, Marsannay 2016

  Med meget koncentrerede karakterer af røde og mørke, søde frugter er det en vin, som allerede i sin ungdom giver meget fra sig. Den har en flot balance mellem sødmefuldhed og sprødhed. Vinen vil helt klart udvikle sig i løbet af et par år og udvikle de flotte, sødmefulde og intense aromaer, området normalt er kendt for.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Før 399,00 kr 310,94 kr
  Spar 88,06
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud