4.0
af 20 anmeldelser

Aia Vecchia, Lagone 2019

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 20 anmeldelser

Aia Vecchia, Lagone 2019

4.0
af 20 anmeldelser

Aia Vecchia, Lagone 2019

Krop Fyldig
Tannin Medium
Syre Medium
Sødme Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Søde krydderier
Fad

Smagsnoter

Mørk frugt
Søde krydderier
Fad

Fakta

Lagring:
2;6
Tannin:
Medium
Sødme:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2019
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
14,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød

Vores vurdering

Lagone har en varm dyb rød farve tæt på lilla. Delikat aroma af træ og vanille understreger den strukturede og elegante smag med intense noter af vilde bær, modne saftige kirsebær og hints af søde krydderier.

Anmeldelser

4.0 af 20 anmeldelser
Vis flere

Om produktet

Lagone er huset Aia Vecchias Rosso di Toscana. Lavet på Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 30% og Cabernet Franc 10%, og lagret på barriques i mindst 12 måneder. Lagone forener på eksemplarisk vis sit italienske "terroir" med "finesse" af en stor fransk rødvin. Hermed får du det bedste af begge lande, når flasken indeholder den italienske vildskab og dybde i smagen, sammen med en elegant og blød - fransk fornemmelse i munden. På den måde bliver Lagone vinen alle kan lide - og som mange vender tilbage til. Smagen af Lagone er smagen af modne, saftige kirsebær og hints af søde krydderier. Hvis du vil have det optimale ud af vinen, kan den med fordel hældes på karaffel 10 min før servering. Server den ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas og gerne til kødretter af enhver art - eller kraftige pastaretter som fx Cabonara: Simpel, fyldig og smagfuld - naturligvis uden fløde.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.