Aia Vecchia, Vermentino 2022

129.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Aia Vecchia, Vermentino 2022

Aia Vecchia, Vermentino 2022

Krop Medium
Syre Medium
Sødme Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Tropisk frugt
Urtet
Andre krydderier

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Tropisk frugt
Urtet
Andre krydderier

Fakta

Smagsprofil:
Grøn
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Område:
Årgang:
2022
Serveres til:
Land:
Italien
Krop:
Medium
Syre:
Medium
Sødme:
Tør

Serveringsforslag

Lys fisk
Vegetarretter
Risotto

Om produktet

Med en smuk gul farve, som henleder tankerne på den bagende italienske sol - en duft af friske blomster og en smag fuld af stenfrugt - er det her vores bedste bud, på hvidvinen du skal servere og nyde til stegte kammuslinger. Lavet på Vermentino 95% og Viognier 5% dyrket på Aia Vecchias marker i Magliano, Toscana. Lagret på ståltanke i 4 måneder og derefter 2 måneder i flasken. Sådan skaber man sublim, italiensk hvidvin. Resultatet er en strågul farve med refleksioner af grøn. Flot, frisk bouquet med en udpræget aroma af nyklippet græs og grapefrugt. I munden har vinen stor, imødekommende smag. Optimal serveringstemperatur: 8-10 grader. Hæld den gavmildt i almindelige hvidvinsglas og nyd inden middagen til små friske snacks eller som følgeskab til en forret med skaldyr.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.