Alain Jaume La Grangette des Garrigues Lirac 2019

199.95 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Alain Jaume La Grangette des Garrigues Lirac 2019

Alain Jaume La Grangette des Garrigues Lirac 2019

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Svinekød

Om produktet

Lige overfor navnkundige Chateaunef-du-Pape gemmer Lirac sig i skyggen af den verdenskendte naboby. Og selv om den gemmer sig godt, så er det alligevel vin der er værd at lede efter, hvis du er til Sydfrankrigs fyldige og voluminøse stil. For der er ikke langt hverken fysisk eller stilmæssigt til Chateauneuf - men til gengæld er prisen helt en anden.

Druerne er her (selvfølgelig) Grenache, Syrah og Mourvedre, og vinmarkerne er også her domineret af de runde granitsten ‘galets’, som er med til at holde på varmen og modne druerne - og resultatet er fænomenal rødvin i en overdådig stil med mørk frugt, tørrede krydderurter og lidt krydderi fra fadlagring. Her er hindbær fra Grenache, brombær fra Syrah og Mourvedre giver et hint af mørk peber - afslutningen er saftig med et hint af sød lakrids. 

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.