category label Lagersalg
Spar
31.45 kr

Albino Rocca, Piemonte Cortesa La Rocca 2019

167.55 kr
Før 199.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Cortese La Rocca blev tidligere fremstiller fra planter på MGA Loreto, sat i 1998, men kommer nu forskellige steder fra. Oprindelig blev den gæret og lagret 8 måneder på franske barriques, men dette er nu sat ned til 4 måneder, for at lade varietalkarakteren træde mere frem. Cortese er en formentlig autokton drue fra Piemonte – det vil sige at den formentlig oprindeligt stammer herfra - og mest kendt er den måske som Gavi di Gavi, det lokale navn for Cortese på disse kanter. Sorten giver vine med blomster- og urte-noter, og er kendt for at give ret syrefriske vine og der ses både ståltank- og fadlagrede vine på denne sort.

Cortese La Rocca har en overraskende smagsfylde og en fin harmoni, og er diskret afstemt med eg, således at druens florale og urtede aromaer også får plads

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter