Øko

Alois Lageder Dot XV Bio 2015

349.00 kr
Levering 4-5 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Petit Verdot er en nyere druesort i Dolomitterne. Hos Alois Lageder beplantede man i 1980 nogle få parceller med netop denne druesort på husets prestige-vingård Römigberg, nordvest for Caldarosøen. De biodynamiskdyrkede vinmarker ligger i en højde af 250-330 m.o.h. på stejle skråninger, som vender mod syd og sydøst. Jordbunden består hovedsageligt af gletsjeraflejringer (morænesten, sand, kalk og ler) samt klippestykker fra Dolomitterbjergene - en sammensætning, som ofte giver strukturerede og mineralske vine. Normalt har man brugt Petit Verdot som tilskud (3-5%) til Cabernet Sauvignon i topvinen COR RÖMIGBERG, men i 2015 besluttede man desuden at en lave en lille cuvée på ren Petit Verdot for at vise denne druesorts fremragende egenskaber.

Høsten foregår manuelt, og de hele klaser udsættes for en spontan gæring med druernes egne gærceller i åbne træfade.
Processen foregår ganske langsomt og varer ca. 2 måneder inden presningen og den malolaktiske gæring. Vinen modnes i 9 måneder på fad, hvorefter der tilsættes en minimal mængde svovl, efterfulgt af yderligere ca. 30 måneder på små, brugte træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering og uden yderligere svovltilsætning.

Petit Verdot bringer normalt bid, tannin og en let grøn karakter i en blanding, men den kan være ganske vanskelig at styre i en gæring siger man. Det er dog lykkedes til perfektion hos Alois Lageder. DOT XV har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er aromatisk, frisk og sprød, med druesortens klassiske nuancer af violer, mynte, kirsebærsten, hindbær og ribs samt let krydrede toner til sidst. Smagen er struktureret og en smule mineralsk, men dens barskhed er flot pakket ind i velouragtige toner af lakrids, bitter chokolade og nougat. Den har en lækker harmoni mellem tørhed og frugtsødme, som giver god charme på trods af de 14% i alkohol. Serveres til grillretter med lam, okse eller kalv, samt gryderetter med vildt. Prøv den også til hvid- eller rødskimmeloste.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.

Andre populære produkter