category label Lagersalg
category label Øko
Spar
100.00 kr

Alois Lageder Löwengang Chardonnay Bio 2018

399.00 kr
Før 499.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

”Löwengang” Chardonnay er lavet på druer, som hentes på de bedste parceller på den biodynamiskdyrket (Demeter) vingård Löwengang i Magrè. Vinmarkerne (22-72 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230 til 330 m. med en undergrund af småsten, kalk og sand. Selv om distriktet omkring Magrè kan være ret varm i dagtimerne, sikrer de kølige nætter en langsom modning og derfor også en flot aroma, sprødhed og finesse. Vinen er både gæret og modnet (på sit ”lie” i ca. 11 måneder) på franske barriques (225 l., 1/3 nye) af eg fra Tronçais- og Vosges skovene.

Vinen har en flot, blank, gylden farve med grønligt skær. Den har en kompleks, nærmest fed duft med aroma af gule ferskner, eksotiske frugter og en smule vanilje. Smagen er kødfuld, igen med nuancer af tropiske frugter, og lækre toner af ristede mandler. Den slutter meget sprød og nærmest charmerende. En meget kompleks og harmonisk Chardonnay.

Velegnet til retter med skaldyr og fisk, samt fjerkræ og hvidt kød i lyse saucer

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter