Øko

Alois Lageder Mimuet Pinot Noir Riserva Bio 2017

249.00 kr
Levering 4-5 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Mimuèt Pinot Noir Riserva er Lageders top-Pinot Noir. Vinen laves på druer, som hentes på ejendommens vinmarker nær Pochi (Salorno), Cortaccia og Missiano (Appiano). Vinmarkerne (13-15 år gamle vinstokke) er biodynamiskdyrket (Demeter) og anlagt på skråninger i en højde af 370 til 520 m. med en undergrund af småsten, kalk og ler og ret kølige forhold. Det giver en langsom modning og derfor vine med en flot aroma, sprødhed og finesse. Da vinstokkene er forholdsvis unge, laver man en kraftig selektering af druerne til Mimuèt. Vinen er gæret på ståltanke (med druernes egne gærceller) og modnet i ca. 12 måneder på en kombination af ståltanke, cementtanke og store træfade.

Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Duften er ligeledes ret intens, med lækre, aromatiske nuancer af kirsebær og tyttebær samt milde krydderier. Smagen har en god harmoni mellem frugtsødme, struktur (medium) og tørhed, med en meget flot integreret fadkarakter i eftersmagen. Man fornemmer god tannin til sidst, men frugtrige toner og en god velour gør vinen allerede meget nydelig i sin ungdom. Serveres til grønsagsretter, fjerkræ, svinekød, kalv og gryderetter. Også velegnet til fuglevildt og hvidskimmeloste.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.

Andre populære produkter