Ambroise Bourgogne Blanc 2019

169.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Ambroise Bourgogne Blanc 2019

category label Bland 6 - Spar 10%

Ambroise Bourgogne Blanc 2019

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Lyst kød

Vores vurdering

Frisk hvidvin fra den nordlige del af Bourgogne. En vin fyldt med masser af charmerende frugtige toner og duft og smag af eksotisk frugt og en anelse fad.
Vinen har en frisk syre og snert at citrusfrugter. 60 % af mosten ligger på 1-2 år gamle fade i ca. 4 måneder, hvilket giver vinen lidt ekstra fylde. Ambroise hverken klarer eller filtrerer sine vine. Ifølge Allan Meadows fra Bourghound, er 2009 bedste årgang fra Ambroises hånd til dato.

Om produktet

Frisk hvidvin fra den nordlige del af Bourgogne. En vin fyldt med masser af charmerende frugtige toner og duft og smag af eksotisk frugt og en anelse fad.
Vinen har en frisk syre og snert at citrusfrugter. 60 % af mosten ligger på 1-2 år gamle fade i ca. 4 måneder, hvilket giver vinen lidt ekstra fylde. Ambroise hverken klarer eller filtrerer sine vine. Ifølge Allan Meadows fra Bourghound, er 2009 bedste årgang fra Ambroises hånd til dato.

Producenten Bertrand Ambroise betegnes, som en af de nye stjerner i Bourgogne. Han hører hjemme i byen Nuits St. Georges, i den nordlige del af Bourgogne, Cote de Nuits.
Han startede i 1987 og har siden udviklet sig med kanonfart, familien har dog dyrket vin i over 300 år. Udover sin travle tilværelse som vinproducent er han valgt som Borgmester. Ambroise's stil er kraftfulde vine med masser af farve, frugt og fylde. Der sker kun en meget let klaring og filtrering af vinene. Hele produktionen er på ca. 150.000 fl.

Bør serveres ved ca. 8-10 grader, da vinen netop her viser sin frugt flottest.

Vin der vil ledsage fiskeretter og skaldyr særdeles godt.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).