4.0
af 1 anmeldelser

Badia a Coltibuono, Chianti Classico Riserva Cultus Boni 2016

Spar op til 44.25 kr.
Ved 6 stk. 250.75 kr.
Ved 1 stk. 295.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Badia a Coltibuono, Chianti Classico Riserva Cultus Boni 2016

category label Øko
4.0
af 1 anmeldelser

Badia a Coltibuono, Chianti Classico Riserva Cultus Boni 2016

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Denne Chianti Riserva er en hyldest til det klassiske udtryk i Classico-zonen fra før de franske druer og de små nye fade invaderede distriktet. I stedet bliver Sangiovese her omfavnet af Colorino, Ciliegiolo og en række andre traditionelle druesorter - 9 i alt - og i stedet for vanilje fra små nye fade vinder vinen sin kompleksitet fra 24 måneders modning i ældre franske fade af forskellige størrelser.

Det gør, at vinen altid er et spændende bekendtskab og i 2016 har den endda ligesom 2015'eren det der lille gear ekstra, som sladrer om, at Toscana er blevet begavet med to fremragende årgange på stribe. Desværre er der bare ikke så meget vin som i 2015, idet voldsomme haglbyger i maj stjal op til 30% af frugten. Men en varm juli og en tør august, som stressede vinstokkene lige tilpas, sørgede, sammen med et mildt efterår med netop den rette mængde nedbør og de rette temperatursvingerne mellem dag og nat, for, at man fra den 9. september og næsten en måned frem kunne høste nærmest perfekte druer fra de højtbeliggende parceller omkring Montebello og Argenina oppe bag Monti in Chianti.

Det betød, at arbejdet ved sorteringsbordene oppe på den nye vingård de fleste dage var en ren walkover. Vinen er, efter at alle stilke er fjernet og en let knusning af druerne, gæret i rustfrit stål uden brug af fremmede gærstammer og herefter kørt op til kældrene under det gamle kloster, der ligger 18 km. fra vineriet. Her modner vinen 24 måneder inden turen går tilbage til de moderne faciliteter, hvor den endelige vin er sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.

En forunderlig rejse som ikke mange vine udsættes for, men Roberto Strucchi og hans vinmager Maurizio Castelli er overbeviste om, at de ikke ville kunne skabe den samme vin uden turen op til og opholdet i den historiske kælder.

Autentisk, elegant old school Sangiovese med karakteristiske transparente røde og ikke sorte kirsebærnuancer, et urtet præg af salvie og timian og en lille snert af appelsinskal, sort peber, lakrids og chokolade. En krydret og saftig vin hvor harmonien mellem mundens fylde og den friske finish er ramt spot on. Nok en gang prægtigt, originalt og overbevisende!

Dekantér umiddelbart inden servering og prøv den for eksempel til dådyrfilet med syltede løg, abrikosgelé, kartoffelpuré, blåbær og fondant. Thomas Pasfall kaldte retten "Delikat Dyr", dengang han serverede den på Munkebo Kro.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.