Benjamin Leroux, Volnay Clos Cave Des Ducs 1.Cru 2018

799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Benjamin Leroux, Volnay Clos Cave Des Ducs 1.Cru 2018

category label Bland 6 - Spar 10%

Benjamin Leroux, Volnay Clos Cave Des Ducs 1.Cru 2018

Serveringsforslag

Lyst kød
Mild ost
Fuglevildt

Om produktet

Forførende, silket og sensuel Volnay fra 1. cru marken ”Clos de La Cave Des Ducs”. Klassisk Volnay’sk elegance, med masser af ren rød frugt, suppleret af en klokkeklar syre og en vibrerende mineralitet. Efter lidt tid i glasset åbner vinen sig flot op, med noter af rosenblade, røde kirsebær, jordbær og knuste sten. Munden følger næsen ganske intakt, med sin kølige frugt og florale karakter. Tanninerne er til stede, men de fremstår fine og silkebløde. Vilde hindbær, kirsebær og violer, komplementeres af flintesten, våde blade og tørrede krydderier. Den uendelige lange eftersmag vidner om en Volnay i komplet balance.

”Clos de La Cave Des Ducs” er en monopol-vinmark på blot 0,64 hk. Marken er den højest beliggende 1 cru. mark i Volnay og har eksponering sydøst. Jordbunden er sammensat af ler- og kalksten og vinstokkene er op til 80 år gamle. I vinmarken arbejdes der efter biodynamiske principper, da Leroux mener at det har en stor indflydelse på tanninerne i den endelige vin. 80%af druerne afstilkes og mosten gærer udelukkende ved hjælp af de naturligt fremkomne gærceller. Vinen lagrer i 12 mdr. på en blanding af egetræsfade og ståltanke.

Andre populære produkter

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.