5.0
af 1 anmeldelser

Bertani, Valpantena Amarone 2018

Spar 100.00 kr.
299.00 kr.
Før 399.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Bertani, Valpantena Amarone 2018

5.0
af 1 anmeldelser

Bertani, Valpantena Amarone 2018

Serveringsforslag

Krydret mad
Mørkt kød
Kraftig ost

Vores vurdering

Corvina og Rondinella fra marker i Valpantena dalen, Quinto, Grezzana og Stella. Efter høst tørres druerne naturligt på gamle 'appasimento' lofte i Grezzana. Efter ca. 120 dage har druerne udviklet nuancer, en koncentration og sukkerindhold der ønskes. Efter gæring er vinen lagret delvist i 25 hektoliter egetræsfade og små barriques i ca. 30 måneder. Efter flaskning lagrer vinen minimum 6 måneder i flasken inden frigivelse.

Intens aroma domineret af nuancer af bl.a. créme de cassis, kirsebær, tobak, lakrids og kaffe. Smagen er silkeblød med helt cremet frugt, domineret af søde mørke bær, blomme, sød lakrids, kaffe og chokolade. Flot og stor Amarone fra nogle af Valpolicellas bedste marker og fra producenten der opfandt Amarone i 50'erne.

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Corvina og Rondinella fra marker i Valpantena dalen, Quinto, Grezzana og Stella. Efter høst tørres druerne naturligt på gamle 'appasimento' lofte i Grezzana. Efter ca. 120 dage har druerne udviklet nuancer, en koncentration og sukkerindhold der ønskes. Efter gæring er vinen lagret delvist i 25 hektoliter egetræsfade og små barriques i ca. 30 måneder. Efter flaskning lagrer vinen minimum 6 måneder i flasken inden frigivelse.

Intens aroma domineret af nuancer af bl.a. créme de cassis, kirsebær, tobak, lakrids og kaffe. Smagen er silkeblød med helt cremet frugt, domineret af søde mørke bær, blomme, sød lakrids, kaffe og chokolade. Flot og stor Amarone fra nogle af Valpolicellas bedste marker og fra producenten der opfandt Amarone i 50'erne. Vi anbefaler at ilte vinen en time før servering ved 15-16 grader.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.