Borgo Scopeto, Borgonero Toscana IGT 2017

Spar 20.00 kr.
179.00 kr.
Før 199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Borgo Scopeto, Borgonero Toscana IGT 2017

Borgo Scopeto, Borgonero Toscana IGT 2017

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Om produktet

Borgonero blev første gang produceret i 1998 og sammenlignet med de blødere Chianti Classicoer fra Borgo Scopeto, er det den kraftigste og mest tanninholdig vin fra slottet. Det skyldes først og fremmest, at vinen i modsætning til de andre vine på slottet ikke er lavet på næsten 100% Sangiovese, men indeholder også Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Alle druer kommer fra slottets egne vinmarker i Cagliano og Vittoria, som ligger i en højde af 400-450 m.o.h. Efter en separat alkoholisk gæring, efterfulgt af en klassisk malolaktisk gæring, er vinene fra de forskellige druesorter sammenstukket, og den færdig blanding modnet i 14-16 måneder udelukkende på franske egetræsfade af 500 l. (Durmast).

Borgonero er ekstrem koncentreret og intens i sin mørkerød farve. I næsen er vinen utrolig kompleks og charmerende, med næsten æteriske dufte af læder og tobak. I smagen overvældes man af en meget struktureret og voldsom mørk karakter først, men ret hurtig går vinen over i det mere velour- eller nærmest silkeagtigt - noget som forbavser i en så kraftig vin.

 Man skal ikke byde lettere retter til vinen, for så tager den hele pladsen! Server den med f.eks. kraftige supper (oksehale), stegt rødt kød, retter med trøfler, svampe, samt modne oste. Prøv den også til fiskeretter serveret med en kraftig sauce eller fond.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.