Swipen voor 3 additionele foto's

Bunnahabhain Ceobanach

Ville købe igen?
Før 699,00 kr Fra 595,00 kr
Spar 104,00
 • Pris pr. stk. v/1 stk.: 699,00 kr
 • Pris pr. stk. v/2 stk.: 595,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 6-7 hverdage
Information
Type
Whisky
Alkohol
46,30
Whisky røg
Let røgede
Whisky type
Single Malt Whisky
Område
Islay
Flaskestørrelse
70 cl
Om produktet

Livet på Islay i 1800' tallet var stærkt afhængig af den lokale tørv, som forsynede hele det lille samfund med varme, med brændsel og med en levevej. Det var en epoke, hvor røgen fra de mange kaminer blandede sig med den salte havgus, og dannede en 'smoky mist' - en røget tåge - som man næsten kunne smage på. 'Røget Tåge' er lige netop hvad 'Cèobanach' betyder på det gæliske sprog. Det udtales - kjå-bin-ok

Da Bunnahabhain destilleriet blev bygget i 1881, havde det sit eget malteri med dets traditionelle ovn, hvor den stedlige tørv tørrede malten, som siden hen gav whiskyen sin røgede, olierede karakter. Senere hen - i 1960'erne - stoppede de nye ejere af 'Bunna' med at malte byggen på stedet. Man foretrak at skibe totalt urøget malt fra fastlandet. Resultatet blev, at samtlige Bunna's single malts lige siden havde deres frugtsøde, nøddeagtige og havsalte, men totalt urøgede kendetegn.

Ian MacMillan - Bunna's Master Distiller - havde en drøm om at skabe en single malt, der gav indtryk af destilleriets oprindelse, såvel stedet som traditionerne, men især dens charmerende, komplekse whisky.

"I begyndelsen af det nye årtusinde" sagde Ian "besluttede jeg at skrue tiden tilbage og genskabe den originelle Bunnahabhain. Jeg gik i gang med at opsætte specielle kar, som tillod mig at fremstille denne intenst tørverøgede stil, som vi kalder 'Moine' her på stedet." Moine er gælisk for tørv.

Ian hægede tålmodigt om sin nye kreation, og brugte et årti på nøje at overvåge disse whiskyer mens de modnedes. "Jeg har hele tiden forudsagt at dette produkt ville nå sin højde omkring sit tiende år, og jeg er absolut ikke blevet skuffet." Og som Ian MacMillan fortsætter "Selvom vi aldrig helt ville kunne kopiere Bunnahabhains oprindelige stil, så er vi med Cèobanach kommet så tæt på som overhovedet, menneskelig muligt.”

I denne begrænsede udgave af Bunnahabhain Cèobanach vil man opdage skiftende smagsindtryk, der dels fremmaner en længst forsvunden tid, uden dog at miste sjælen af dagens Bunna ! Denne citrusgyldne væske er blevet modnet i eks bourbon fade, der med at danne en kremet og maltet sødme på ganen, komplementerer den intense aroma af tørverøg udviklet i næsen.

Andre populære

 1. Meo-Camuzet, Marsannay 2016
  Meo-Camuzet, Marsannay 2016

  Med meget koncentrerede karakterer af røde og mørke, søde frugter er det en vin, som allerede i sin ungdom giver meget fra sig. Den har en flot balance mellem sødmefuldhed og sprødhed. Vinen vil helt klart udvikle sig i løbet af et par år og udvikle de flotte, sødmefulde og intense aromaer, området normalt er kendt for.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Før 399,00 kr 310,94 kr
  Spar 88,06
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud