Bunnahabhain Ceobanach

699,00 kr
Udsolgt
Information
Type
Whisky
Land
Skotland
Område
Islay
Whisky type
Single Malt Whisky
Flaskestørrelse
70 cl
Alkohol %
46,30
Whisky røg
Let røgede
Om produktet

Livet på Islay i 1800' tallet var stærkt afhængig af den lokale tørv, som forsynede hele det lille samfund med varme, med brændsel og med en levevej. Det var en epoke, hvor røgen fra de mange kaminer blandede sig med den salte havgus, og dannede en 'smoky mist' - en røget tåge - som man næsten kunne smage på. 'Røget Tåge' er lige netop hvad 'Cèobanach' betyder på det gæliske sprog. Det udtales - kjå-bin-ok

Da Bunnahabhain destilleriet blev bygget i 1881, havde det sit eget malteri med dets traditionelle ovn, hvor den stedlige tørv tørrede malten, som siden hen gav whiskyen sin røgede, olierede karakter. Senere hen - i 1960'erne - stoppede de nye ejere af 'Bunna' med at malte byggen på stedet. Man foretrak at skibe totalt urøget malt fra fastlandet. Resultatet blev, at samtlige Bunna's single malts lige siden havde deres frugtsøde, nøddeagtige og havsalte, men totalt urøgede kendetegn.

Ian MacMillan - Bunna's Master Distiller - havde en drøm om at skabe en single malt, der gav indtryk af destilleriets oprindelse, såvel stedet som traditionerne, men især dens charmerende, komplekse whisky.

"I begyndelsen af det nye årtusinde" sagde Ian "besluttede jeg at skrue tiden tilbage og genskabe den originelle Bunnahabhain. Jeg gik i gang med at opsætte specielle kar, som tillod mig at fremstille denne intenst tørverøgede stil, som vi kalder 'Moine' her på stedet." Moine er gælisk for tørv.

Ian hægede tålmodigt om sin nye kreation, og brugte et årti på nøje at overvåge disse whiskyer mens de modnedes. "Jeg har hele tiden forudsagt at dette produkt ville nå sin højde omkring sit tiende år, og jeg er absolut ikke blevet skuffet." Og som Ian MacMillan fortsætter "Selvom vi aldrig helt ville kunne kopiere Bunnahabhains oprindelige stil, så er vi med Cèobanach kommet så tæt på som overhovedet, menneskelig muligt.”

I denne begrænsede udgave af Bunnahabhain Cèobanach vil man opdage skiftende smagsindtryk, der dels fremmaner en længst forsvunden tid, uden dog at miste sjælen af dagens Bunna ! Denne citrusgyldne væske er blevet modnet i eks bourbon fade, der med at danne en kremet og maltet sødme på ganen, komplementerer den intense aroma af tørverøg udviklet i næsen.

Andre populære

 1. Bunnahabhain, Toiteach A Dha
  Bunnahabhain, Toiteach A Dha
  Før 485,00 kr 399,00 kr
  Spar 86,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Ledaig, Vintage 1996, 19 Years Old, Limited Release
  Ledaig, Vintage 1996, 19 Years Old, Limited Release
  1.385,00 kr
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Arran, Machrie Moor
  Arran, Machrie Moor
  475,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Bunnahabhain 2001 Single Malt 14 Yo. Sherry wood
  Bunnahabhain 2001 Single Malt 14 Yo. Sherry wood
  995,00 kr
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud