Swipen voor 3 additionele foto's

Bunnahabhain Ceobanach

Ville købe igen?
699,00 kr
Udsolgt
Information
Alkohol
46,30
Type
Whisky
Whisky type
Single Malt Whisky
Område
Islay
Flaskestørrelse
70 cl
Whisky røg
Let røgede
Om produktet

Livet på Islay i 1800' tallet var stærkt afhængig af den lokale tørv, som forsynede hele det lille samfund med varme, med brændsel og med en levevej. Det var en epoke, hvor røgen fra de mange kaminer blandede sig med den salte havgus, og dannede en 'smoky mist' - en røget tåge - som man næsten kunne smage på. 'Røget Tåge' er lige netop hvad 'Cèobanach' betyder på det gæliske sprog. Det udtales - kjå-bin-ok

Da Bunnahabhain destilleriet blev bygget i 1881, havde det sit eget malteri med dets traditionelle ovn, hvor den stedlige tørv tørrede malten, som siden hen gav whiskyen sin røgede, olierede karakter. Senere hen - i 1960'erne - stoppede de nye ejere af 'Bunna' med at malte byggen på stedet. Man foretrak at skibe totalt urøget malt fra fastlandet. Resultatet blev, at samtlige Bunna's single malts lige siden havde deres frugtsøde, nøddeagtige og havsalte, men totalt urøgede kendetegn.

Ian MacMillan - Bunna's Master Distiller - havde en drøm om at skabe en single malt, der gav indtryk af destilleriets oprindelse, såvel stedet som traditionerne, men især dens charmerende, komplekse whisky.

"I begyndelsen af det nye årtusinde" sagde Ian "besluttede jeg at skrue tiden tilbage og genskabe den originelle Bunnahabhain. Jeg gik i gang med at opsætte specielle kar, som tillod mig at fremstille denne intenst tørverøgede stil, som vi kalder 'Moine' her på stedet." Moine er gælisk for tørv.

Ian hægede tålmodigt om sin nye kreation, og brugte et årti på nøje at overvåge disse whiskyer mens de modnedes. "Jeg har hele tiden forudsagt at dette produkt ville nå sin højde omkring sit tiende år, og jeg er absolut ikke blevet skuffet." Og som Ian MacMillan fortsætter "Selvom vi aldrig helt ville kunne kopiere Bunnahabhains oprindelige stil, så er vi med Cèobanach kommet så tæt på som overhovedet, menneskelig muligt.”

I denne begrænsede udgave af Bunnahabhain Cèobanach vil man opdage skiftende smagsindtryk, der dels fremmaner en længst forsvunden tid, uden dog at miste sjælen af dagens Bunna ! Denne citrusgyldne væske er blevet modnet i eks bourbon fade, der med at danne en kremet og maltet sødme på ganen, komplementerer den intense aroma af tørverøg udviklet i næsen.

Andre populære

 1. Bunnahabhain 12 Years Old, 46,3%, 70cl
  Bunnahabhain 12 Years Old, 46,3%, 70cl

  Bunnahabhain destilleriet ligger på den nord-østlige kyst på øen Islay. Bunnahabhain er en god introduktions Whisky til Islay stilen, da den er meget diskret røget, men samtidig har den en masse frugtige og florale smagsnoter der dominerer den lette røg.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  46,30%
  Fra 345,00 kr
  Spar 30,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 375,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 345,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Glencairn Glass uden logo
  Glencairn Glass uden logo

  Det klassiske Whisky glas fra Glencairn i Skotland, som benyttes på alle destillerier i Skotland og Irland

  Ville købe igen?
  Fra 41,50 kr
  Spar 23,50
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 65,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 41,50 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Bunnahabhain, Toiteach A Dha
  Bunnahabhain, Toiteach A Dha

  Toirteach A Dha er den anden udgave af en stærkt røget single malt whisky i Bunnahabhains sortiment. Den første udgave, Toiteach, bød på en delikat peatyness, som for den store whiskyelsker, er lige det man går og drømmer om. Toiteach A Dha er nr. 2 i serien, som har et større element af sherry noter, fordi en større andel af whiskyen er lagret på gamle sherryfade. “A Dha” betyder “Smoky two” på skotsk gælisk.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  46,30%
  Fra 431,00 kr
  Spar 54,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 485,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 431,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Bunnahabhain, Moine Bordeaux Cask 2008
  Bunnahabhain, Moine Bordeaux Cask 2008
  Ville købe igen?
  Alkohol
  58,10%
  Fra 720,00 kr
  Spar 75,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 795,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 720,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud