Ca d'Gal, Moscato d'Asti Vite Vecchia 2014

489.00 kr
Levering 3-4 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Ca’ d’Gal’s Vitte Vecchia Moscato d'Asti kommer fra tre grunde i Valdivilla-bakkerne. De kombineres for at skabe en hektar vinmark plantet med en gammel klon af den hvide Canelli Moscato, som nu er 60 år gammel. Takket være den perfekte og helt sydvendte eksponering, hvor udtrykket Sorì (Lokalt piemontesisk udtryk for ”skråning”, der oftest vender mod syd) har sit mest veltalende udtryk, modnes alle vingårder regelmæssigt med ensartet gyldne druesamlinger.

Jordbunden er lys og hvidlig og den højere procentdel af kalksten, gør den ideel til at give struktur og krop, mens det tempererede klima med kolde vintre og regnfulde efterår skiftevis med varme, men tørre somre, giver denne Moscato den nødvendige friskhed og mineralindhold.

I 2003 besluttede Ca’ d’Gal at forlænge hviletiden og modningstiden på flaske af en del af produktionen, inden frigivelse. Siden da opbevares 1.300 flasker hvert år og frigives først i september det femte år efter høsten.

Det er en reel reserve inden for en reserve, hvilket gør denne vin til en sjældenhed. Nyd den til særlige anledninger eller når der virkelig skal kræses om en god dessert

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.