Caiarossa, Caiarossa 2018

649.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Caiarossa, Caiarossa 2018

category label Øko

Caiarossa, Caiarossa 2018

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Urtet
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad
Animalsk

Om produktet

Der er ikke skævet meget til nogen former for tradition i Caiarossa - en tætvævet tæppe af 6 forskellige druer som hver især fylder deres egen plads i puslespillet ud til et finkornet og elegant billeder. Her er dybde fra Merlot og Cabernet Sauvignon, friskhed fra Sangiovese og Cabernet Franc og mørke fra Petit Verdot samt noget vildt og animalsk fra Syrah. Druerne behandles med respekt og får fad, lagring og maceration som passer perfekt til hver enkelt - og til sidst sammensættes et fuldendt maleri med respekt for årgangens helt egen kompleksitet. Lag af mørk frugt med stænk af kirsebær, peber og krydderurter som følges op af lidt grønne undertoner og elegante, polerede tanniner som giver noget rygrad - 2018 var en mere kølig årgang i Toscana som giver harmoniske vine til at gemme nogle år. 11-20 måneder på fade, heraf cirka 30% nye, i varierende størrelse og samlet lagring på cement i 6 måneder inden flaskning. Server ved 17-19°C i store rødvinsglas. Drik til lam eller vildt.

Smagsnoter

Mørk frugt
Urtet
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad
Animalsk

Fakta

Tannin:
Høj
Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Årgang:
2018
Dyrkning:
Økologisk
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.