Caspari-Kappel, Riesling Feinherb Zeppwingert 2015

259.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Caspari-Kappel, Riesling Feinherb Zeppwingert 2015

category label Øko

Caspari-Kappel, Riesling Feinherb Zeppwingert 2015

Krop Medium
Syre Høj
Sødme Halvtør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt

Fakta

Krop:
Medium
Årgang:
2015
Størrelse:
750 ml
Proptype:
Kork
Alkohol %:
11,50
Område:
Serveres til:
Land:
Tyskland
Serveres ved:
8-10°C
Dyrkning:
Økologisk
Smagsprofil:
Grøn
Rosa
Syre:
Høj
Sødme:
Halvtør

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Kraftig ost
Mild ost

Vores vurdering

Spätlese fra Zeppwingert-marken lige syd for Enkirch by.

Vinen har en tæt duft af stald og hø, hvide blomster, gule æbler og en lille smule petroleum. Høj syre men med masser af frugt i smagen: Moden ananas og nedfaldne blommer med god mundfylde. Lidt hints af honning og abrikoser i afslutningen. Zeppwingertmarken er klassificeret første gang i 1897 som ‘klasse 1’ og en af de historiske, stejle marker i Mosel-regionen med gamle vinstokke på omkring 80 år plantet i blåskifer. Er blandt de marker som blev beplantet af romerne for mere end 2000 år siden.

Om produktet

Vinen har en tæt duft af stald og hø, hvide blomster, gule æbler og en lille smule petroleum. Høj syre men med masser af frugt i smagen: Moden ananas og nedfaldne blommer med god mundfylde. Lidt hints af honning og abrikoser i afslutningen. Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til grillet svinekød med vietnamesisk nudelsalat. Zeppwingertmarken er klassificeret første gang i 1897 som "klasse 1" og en af de historiske, stejle marker i Mosel-regionen med gamle vinstokke på omkring 80 år plantet i blåskifer. Er blandt de marker som blev beplantet af romerne for mere end 2000 år siden.

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.