Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2018

329.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2018

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2018

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Stegeretter
Vildt

Om produktet

Ripa delle More er Castello Vicchiomaggios svar på en Supertoscaner

Druerne gærer i rustfrie stålkar på ca 50 hl, med ca 16 dages skindkontakt. Derefter lagrer vinen to år på nye franske barriqeus fade og 7 måneder på flaske inden frigivelse. 

Ripa delle More blev første gang skabt i 1980 netop som en innovation mod datidens regler med blendet af Sangiovese med de internationale druer Cabernet Sauvignon og Merlot. År efter år er vinen blevet mere præcis i sit blend og laves i dag med 50% Sangiovese blandet med Cabernet og Merlot. I dag er det en udtryksfuld og moderne vin med toscanske rødder. 

Ripa delle More har en uigennemtrængelig rubinrød farve. Hovedsageligt urte- og frugtagtig i duften med noter af mynte, solbær og blåbær. De sekundære noter bærer præg af mørk chokolade, vanilje og enebær.

I smagen er den fyldig og omsluttende med en stor klasse over sig. Tanninerne er ekstremt polerede. Den har en meget lang afslutning af blåbær med et strejf af krydderi.

Fremragende til en god bøf eller til fyldige retter med stuvet eller braiseret kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.