Cave de Tain, Vin de France Marsanne

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Cave de Tain, Vin de France Marsanne

Cave de Tain, Vin de France Marsanne

Krop Fyldig
Syre Medium
Sødme Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Sten frugt

Smagsnoter

Grøn frugt
Sten frugt

Fakta

Lagring:
2-3
Sødme:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Land:
Frankrig
Område:
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Druer:
Marsanne 85%
Serveres ved:
8-10°C

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Risotto

Om produktet

Hovedvægten er på den lokale drue Marsanne, som formår at bevare noget friskhed her i varmen - og der er samtidig tilsat et skævt Viognier for noget olieret dybde. Her væver Cave de Tain nemlig et tæppe på tværs af hele det nordlig Rhône, for at sammensætte en hvidvin som er frisk, elegant og kompleks på samme tid - og et frisk pust fra et traditionsrigt vinområde.

Vinen er sammenstukket af fade fra hele området - herunder fra forskellige årgange, og er sammensat med udgangspunkt i at lave en spændende og elegant hvidvin, som er noget helt for sig selv. Vinifikation er primært på brugte fade - og en del fra beton. Duften er frisk med lag af citrus, citrusskal og honning samt modne stenfrugter. I munden er det dynamisk og frisk vin, som også har en dybde og moden frugt i sig med modne ferskner og citron i skøn harmoni.  

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.