Lagersalg
Spar
38.74 kr

Caves Yves Cuilleron Roussillière Blanc 2018

160.26 kr
Før 199.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Yves Cuilleron har i flere årgange produceret Condrieu (Les Ayguets) i den søde stil, lavet på overmodne, senhøstede Viognier-druer, som nemt angrebes af den ædle råddenskab (botrytis) især i de årgange, hvor Rhône flodens morgentåge stiger op ad Condrieus skråninger. I årgang 2000 oplevede Cuilleron, at også Roussanne og Marsanne druer på hans marker klassificeret som Vins de Pays/Vin de France kunne blive angrebet af Botrytis, og han producerede derfor en sød vin, dengang hovedsageligt på druen Roussanne. Han døbte den Roussillière. Siden har han gentaget succesen i de årgange hvor det har været muligt, med en sammensætning af Viognier, Roussanne og Marsanne som varierer efter årgang.

Druerne bliver håndplukket ad flere omgange fra midt i oktober til midt i november, og kun tørrede (på fransk passerillés) eller druer angrebet af botrytis bliver valgt. Ved hjemkomsten til kælderen bliver druerne presset, og mosten får lov at bundfælde en enkelt gang. Derefter starter den alkoholiske gæring på træfade, med druernes egne vilde gærceller. Den varer helt til vinteren bliver så kold, at gæringen naturligt bliver stoppet af kulden. Modningen varer derefter i 8 måneder på klassiske barriques af 228 l.

I duften finder man helt klart typiske, overmodne frugtnuancer som abrikoser, kvæde, rosiner, bivoks, honning, gule eksotiske frugter, som man kender fra Sauternes eller fra andre vine lavet på senhøstede druer, men også toner af grønne blade og citrusfrugter. Smagen er meget lækker, sød men med masser af friskhed og delikate nuancer. Vinen kan drikkes i sin ungdom men kan også sagtens nydes efter 10 års lagring. Bruges til foie gras, til blåskimmeloste, til desserter med frugt (abrikos!) eller til sorbet (citron). Prøv den også som aperitif.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.

Andre populære produkter