Champagne Jacquesson, Cuvee 743 Extra Brut, Grand Vin

600.00 kr
Udsolgt
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Cuvée 743 er baseret på den glimrende 2015-årgang. Ca. 60% Chardonnay plus tæt på lige dele Pinot Noir og Pinot Meunier. Intens og mineralsk vin af meget høj klasse. Præcis og spændstig. Trods ultra-tør har den husets varemærke: Ikke "tantet", men med den runde mildhed, der stammer fra druemateriale af optimal kvalitet, præcis presning og spontangæring i store træfade. Vil udvikle sig.

60% af druerne fra 2015-årgangen stammer fra Aÿ, Dizy og Hautvillers i Vallée de la Marne, nord for floden, og 40% fra Avize og Oiry i Côte de Blancs, plus reservevin af ældre årgange. Vinen har ligget mere end 3 år på gæren før degorgement. Ingen dosage.

2015 i Champagne havde en mild og våd vinter og forår og en god blomstring. Vejret blev derefter overvejende tørt med varierende varme til midt i august, hvorefter det skiftede mellem køligt, fugtigt og tørt, varmt. Der var ikke større meldugproblemer. Jacquesson høstede fra 10. september og måneden ud. Druerne var fuldmodne og kernesunde med et pænt syreniveau. Udbyttet var pænt, men ikke stort.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter