Champagne Philippe Prie, Archange

415.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Philippe Prie, Archange

Champagne Philippe Prie, Archange

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Vores vurdering

Champagne med power og meget tydelig personlighed, sofistikeret, lidt parfumeret næse og på paletten perfektionistisk rundhed der indrammer den stringente syre. Fin mousse af mange bittesmå men insisterende bobler og friske, grønne æbler, appelsin, pærer og lidt krydderi i perfekt harmoni med det svagt cremede udtryk. Fabienne Prié, som siden 1999 har haft ansvaret for husets champagner, har formået at give dem alle et lidt feminint anstrøg, men denne er en undtagelse. Dette er top kvalitetschampagne med imponerende power, mineralitet og lang eftersmag, der gør den fantastisk som madledsager, naturligvis ikke mindst til udsøgte fisk og skaldyrsretter.

Om produktet

Cuvée Achange ( oversat: Ærkeenglens cuvée) repræsenterer den så pragtfulde årgang 2005 i Champagne, tillige sammenstukket af 2003 og 2004. Det er der kommet en fascinerende, livlig og meget flot Champagne ud af. Lethed og finesse kommer fra 40% Chardonnay og delikate frugtnoter fra 60% Pinot Noir. Champagne med power og meget tydelig personlighed, sofistikeret, lidt parfumeret næse og på paletten perfektionistisk rundhed der indrammer den stringente syre. Fin mousse af mange bittesmå men insisterende bobler og friske, grønne æbler, appelsin, pærer og lidt krydderi i perfekt harmoni med det svagt cremede udtryk. Fabienne Prié, som siden 1999 har haft ansvaret for husets champagner, har formået at give dem alle et lidt feminint anstrøg, men denne er en undtagelse. Dette er top kvalitetschampagne med imponerende power, mineralitet og lang eftersmag, der gør den fantastisk som madledsager, naturligvis ikke mindst til udsøgte fisk og skaldyrsretter. Champagnens flotte kompleksitet kommer bl.a. fra 7 års lagring på bundfaldet, dernæst 6 måneder inden frigivelse. Point: 91 International Wine Cellar 92 Wine Spectator

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).