Chateau des Eyssards, "Cuvée Prestige" Merlot Cabernet-Franc, Bergerac 2017

120.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

"Prestige" er den røde topvin fra ejendommens ældste parceller af ca. 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. En vin for de, der kan lide Saint Emilion, men har svært ved priserne. Meget mørk med tæt frugt og fast struktur, med krydderi fra fadlagringen. Til okse, lam og vildt. Absolut en madvin som ung.

Hvis det er varmt, høstes druerne om natten for at sikre mod, at gæringen går i gang for tidligt. Efter udblødning og udtræk af smagsstoffer i et til to døgn gærer mosten længe og ret køligt. Vinen får 2.gæring / malolaktisk gæring og videre lagring i små egefade; ca. 1/3 nye, 1/3 brugt en gang og 1/3 brugt to gange før. Det afbalancerer fadpræget til frugten. En meget seriøs vin, der vinder ved dekantering som ung og kan udvikle sig og afrundes over flere år. 4-5 år gamle udgaver er af smagere blevet "beskyldt" for at smage som en lille Cheval Blanc.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.