Château les Millaux Parcelle 45 2019

Fra 84.15 kr
v/1 stk: 99.00 kr
v/6 stk: 84.15 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Man skal ikke særligt langt væk fra rampelyset i Bordeaux, før vinene igen kan erhverves til overkommelige priser. Og hvis man så sigter bare lidt højere end supermarkedernes laveste fællesnævner, venter der masser af glad drinkability og ikke mindst nogle vine, som kommer med en befordrende friskhed som mange af de andre vine, der serveres ved de danske middagsborde i dag, ofte savner.

Et af tidens mange oversete talenter er Frédéric Bellot, som i 2014 vendte hjem til familien efter at have suget til sig i 8 år, først som trainee og siden som assisterende vinmager på selveste Château Haut-Brion. Årene i det fornemme selskab havde ikke gjort ham mere stolt familiens vine, der lige som så mange andre Bordeauxvine de fleste år blev skæmmet af for meget garvesyre og så lidt frugt, at personligheden forsvandt, og egentlig var hans far Daniel Bellot ikke uenig.

Så de to satte sig ned og udarbejdede noget, der lignede en russisk 5-års plan, som gik ud på at likvidere alle de vinstokke, som ikke leverede i kvalitet og i omstillingsperioden sælge alt det fra, som ikke kunne skabe glæde. En af nyskabelserne er denne særlige cuvée, som udelukkende er funderet på frugt fra en vinmark, Frédéric Bellots bedstefar tilplantede, da han i 1945 vendte tilbage til det civile liv efter krigen. I modsætning til den udbredte praksis med at rive vinstokkene op og plante nye efter 25-35 år har familien valgt blot at erstatte de (få) vinstokke, som er gået til med tiden og derfor er der her tale om frugt fra 6-74 år gamle vinstokke.

Da vinmarken er anlagt før man tog højde for dimensioneringen af høstmaskinerne, plukkes druerne i hånden, og da Frédéric Bellot sigtede efter ekstra saft og fylde, blev druerne plukket 2 uger senere end de fleste andre. Der skete en sortering, inden alle stilke blev fjernet, hvorefter druerne blev forvandlet til vin i beton. Herefter følger 4 måneder på brugte fade, inden den endelige cuvée sammenstikkes i beton og efter yderligere 6 måneder og en let filtrering tappes på flaske.

Frédéric Bellot kalder selv denne Parcelle 45 "the quintessence of my philosophy" og tilføjer, at 2019-årgangen med distance er den bedste, siden han vendte hjem til gården. Simpelthen optimale betingelser hele året, varmt, men ikke for varmt og med de helt rigtige kølige nætter til sidst og så lige den tilpasse mængde af regn den 13. september, som fik det hele til at gå op i en højere enhed på familiens små 50 ha. godt 10 kilometer nordvest for Pomerol.

En dejlig mørk og intens, men ikke egentlig voldsom vin med masser af mørke kirsebær, samt modne blommer og solbær, der står på diskrete krydderier fra den korte fadlagring. Saftig næsten "fucking Merlot" (i den kærlige udlægning af udtrykket) med så blide tanniner, at vinen er lige til at gå til.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.