Spar
10.00 kr

Chateau Nages Gourmandi Nages

129.00 kr
Før 139.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

'Gourmandi' (ordet henviser her til vinens sødme) laves på druerne Viognier, Roussanne og Colombard, som høstes på Château de Nages, men da AOP Costières de Nîmes ikke indbefatter sødlige hvidvine, er vinen klassificeret som Vin de France. Når man laver en sød hvidvin, er det afgørende, at druerne høstes meget sunde for at undgå såkaldte 'bigæringer' og dermed uren smag til følge. Derfor fjerner man en del af bladene i perioden op til høsten for at tillade mere luft (blæst) omkring klaserne og holde dem fri for skimmelsygdomme m.m.

Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration med deres skind for at fremme aroma-, smags- og farveekstrakten. Gæringen foregår på ståltanke, med druernes egen gær og uden tilsætning af svovl og standses ved nedkøling til 1°C, når alkoholprocenten når 10%. Man bevarer således en del af mostens naturlige sukkerindhold (ca. 50 g./ls). Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering. Udtrykket 'Sans artifice' (uden kunstgreb) på etiketten pointerer, at vinen er lavet efter naturvin-principper.

'Gourmandi' har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man druens klassiske, eksotiske aromaer af abrikos, gul fersken, klementin og en smule vanilje. Smagen er afrundet, med god frugtsødme og friskhed samt et godt bid. Meget forfriskende og appetitvækkende.Perfekt som aperitif, til asiatiske retter, til desserter med frugt, vanilje, karamel eller hvid chokolade, til is eller sorbet, frugtsalater eller blåskimmeloste.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.

Andre populære produkter