Chateau Puyfromage, Blanc 2019

109.75 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Puyfromage, Blanc 2019

Chateau Puyfromage, Blanc 2019

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Om produktet

Denne lækre hvidvin fra Château Puyfromage har en flot lysegul farve med grønne nuancer. I næsen fornemmes aromaer af citrusfrugter og solbærblad. I munden er vinen frisk, livlig og dejlig sprød med masser af frugtaromaer.
En dejlig velsmagende (og gammeldags) hvid Bordeaux, der kan anvendes til mange forretter med skaldyr og hvid fisk.

Château Puyfromage er en klassisk familieejendom. Én af dem, der desværre bliver færre og færre af i Bordeaux.
Det ejes af fire brødre - Yves, Francis, Philippe og Frédéric Marque. Deres familie har været beskæftiget i vinindustrien i mange generationer. Som bødkere, vinproducenter eller vinhandlere. Men det var brødrenes bedstefar Abel Alber, der købte Château Puyfromage i 1943, og dermed startede en ny vinhistorie for familien.

De fleste af slottets marker ligger i appellationen Francs Côtes de Bordeaux, som er beliggende i udkanten af det berømte kalkstenplateau i Saint-Emilion. Men familien ejer også lidt vinmarker i appellationen Entre-Deux-Mers, der er beplantet med 45% Sauvignon Blanc/Sauvignon Gris, 45% Sémillon samt 10% Muscadelle.

Familien producerer efter bæredygtige principper. Under høsten sker der en kraftig sortering af druerne i både marken og ved ankomsten til kælderen. Efter gæringen trækker vinen i to måneder på kvaset, hvorefter der foretages en nænsom filtrering og ligger endnu tre måneder inden vinen tappes på flaske. 

Serverings-TIP
Serveringstemperaturen bør være 9 – 11 grader. Vinen er meget velegnet som en aperitif eller som ledsager til hvid fisk, skaldyr lyst kød og fjerkræ. Den er også fremragende til ost og salater.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).