Christine Louet, Calin Coquin

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Christine Louet, Calin Coquin

Christine Louet, Calin Coquin

Krop Fyldig
Tannin Medium
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Urtet

Smagsnoter

Mørk frugt
Urtet

Fakta

Krop:
Fyldig
Tannin:
Medium
Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Smagsprofil:
Land:
Frankrig
Område:
Underområde:
Touraine
Dyrkning:
Naturvin
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
12-15°C

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød

Om produktet

Vi lander i Frankrig og flytter til Touraine-området i den sydvestlige del af Loire. Touraine er et fantastisk område i Loire, med nogle fantastiske forhold til at producere gode og dybe vine. Det skyldes den lidt blødere og mere lerholdige jord, som området har. Det er utrolig spændende at smage naturvin fra Touraine-området, som mest er kendt for at være et meget klassisk forankret område af Loire.

Calin Coquin en medium funky rødvin lavet på Cabernet Sauvignon og et lille strejf af Cabernet Franc. To druer, der er klassiske for området. I Touraine-området i Loire er det almindeligt at arbejde med rødvine, der har lidt mere bund og dybde. Dette gøres ofte med Cabernet Franc, Côt, Cabernet Sauvignon og Gamay, som alle er ekstremt bærdrevne vine med et strejf af våd skovbund i deres karakter. Du vil derfor bemærke en masse mørke og modne bær samt en let fugtig skovbund.

En vin af denne vægt og dybde bør have godt af lidt luft inden servering. Åbn vinen cirka 30 minutter før servering. Vinen skal ikke dekanteres, men kan blot efterlades uden prop. Vinen skal helst serveres ved omkring 10-15 grader.

Mad i kombination
Christine Louet er en sand mester i at lave rustikke, mørke og kraftfulde vine, der stadig har en dejlig saftighed. Vinen her kunne sagtens være et bud på årets julevin, hvis du spørger os!

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.