Om produktet
Vi de Vila Porrera er lavet på Carinyena (70%) og Garnatxa (Garnacha) som hentes på vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Druesortene vinificeres separat. Begge bliver afstilket og skånsom mast, før de gennemgår en gæring i 20-30 dage (ca. 30ºC) i åbne tanke med løbende omrøringer for at give en god iltning.
Til sidst bliver vinen modnet på 1 år gamle træfade af eg fra Allier i Frankrig (225 l.).
Vi de Vila Porrera har en flot, dyb og mørk ruby farve, og i duften byder den på umiddelbare, krydrede og eksotiske nuancer, som tyder på en meget kompleks, sødmefuld men samtidig struktureret vin. Smagen er meget indtagende, frugtrig og sprød med toner af mørke kirsebær, lakrids og en smule vanilje. I eftersmagen er vinen utrolig charmerende med krydrede og samtidig runde og frugtrige toner. På trods af sin kraft og ungdom er det en vin, som er dejlig at drikke ung.