Cline, Big Break Zinfandel 2016

Fra 199,00 kr
Spar 100,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 299,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 199,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 4-5 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
USA
Område
Californien
Årgang
2016
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
15,50
Proptype
Kork
Druer
Zinfandel 100%
Serveringsforslag
Krydrede retter Lyst kød Mørkt kød
Om produktet

Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret en af Cline Cellars’ kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel vine og er år efter år en af de parceller, hvor Zinfandel modner først. Kombinationen af meget sandholdig og veldrænet jordbund (hvor man ikke praktiserer kunstvanding), dygtige dyrkningsmetoder og Oakleys særprægede klimatiske forhold med kølige vinde fra San Joaquin og Sacramento floderne, som afkøler hele området, giver perfekte forhold for denne mark, kun et stenkast fra San Joaquin floden.

Rødvinen byder på komplekse nuancer af eukalyptus, mynte og eksotiske krydderier i duften og er altid en af Cline Cellars’ kraftigste vine. I smagen finder man toner af friskplukkede vilde bær, mørk chokolade, vanille og egetræ. Vinen byder også på friske toner af syltede frugter, som man hos Cline ofte betegner som Oakleys klassiske ”terroir” og som allerede kommer frem under plukningen af druerne under den varme sol.

Selvom Big Break Zinfandel fint kan blive nydt i sin ungdom, kan den sagtens gemmes i 5-7 år og vel at mærke blive mere harmonisk af det. Brug den til grillet okse-, lam- eller kalvekød, gerne med masser af sydlandske krydderurter.

USA

Anmeldelser

Christian Christensen
2020-08-24
Blød, frugtig og tilpas kraftig. Dejlig Zin, også til prisen. Har et godt bid i munden, med dæmpede tanniner. 1 til 2 timer i karaflen går godt...
Peter Fries Bottke
2020-04-26
Igen en dejlig vin fra Cline selvom det virker til, at druerne til denne udsøgte Zinfandel er gået en smule ned i kvaliteten. Fyldig og rund i smagen.
Morten Vogter
2020-04-26
Godt glas zinfandel, har dog lidt af den "henkogte" marmelade-smag som jeg personligt ikke er så glad for. Men god ærketypisk californisk zinfandel, som ikke skuffer!