Cline, Late Harvested Mourvedre 37,5 cl

195.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Cline, Late Harvested Mourvedre 37,5 cl

Cline, Late Harvested Mourvedre 37,5 cl

Serveringsforslag

Søde desserter
Kraftig ost

Vores vurdering

I rødvinen finder man Mourvèdres nuancer af tobak, blommer, chokolade, kaffe og eukalyptus. Vinen har en god og koncentreret sødme men samtidig en god friskhed og potentiale til flere års lagring.

Om produktet

I 2005 var det Mourvèdre-druer på marken Big Break man hos Cline bedømte, kunne give de bedste resultater for en Late Harvested Mourvèdre.
Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret Cline Cellars’ kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel og Mourvèdre vine og er år efter år en af de parceller, hvor druerne modner først. Kombinationen af meget sandholdig og veldrænet jordbund (hvor man ikke praktiserer kunstvanding), dygtige dyrkningsmetoder og Oakleys særprægede klimatiske forhold med kølige vinde fra San Joaquin og Sacramento floderne, som afkøler hele området, giver perfekte forhold for denne mark, kun et stenkast fra San Joaquin floden.

Vinene derfra udtrykker fuldt ud Mourvèdres unikke karakter, samtidig med at de viser de elegante aromaer, man kan opnå på de sandholdige jordbunde i Oakley, som er modstandsdygtige over for phylloxera. At disse vinmarker samtidig er nabo til en skov med eukalyptustræer, giver vinen et meget sjældent touch. Vinstokkene på denne vinmark er mere end 100 år gamle og er plantet på deres oprindeligt rødder (og altså ikke podet), noget som gør stedet til Californiens mest historiske vinmark.

I 2005 blev druerne høstet ad flere omgange fra d. 11. oktober. Alt i alt opnåede man knap nok halvdelen af det man normalt høster for ”normale” rødvine. Det er vitterligt en udfordring at vinificere ekstremt modne druer hvor ca. ¼ er fuldstændigt omdannet til rosiner. Hos Cline bruger man Fred Clines bedstefars tradition med ikke at bruge syntetisk gær, men druernes egen gærkultur. Gæringen varer således en smule længere (lidt over tre uger), men resultater er til gengæld mere spændende og kompleks.

I rødvinen finder man Mourvèdres nuancer af tobak, blommer, chokolade, kaffe og eukalyptus. Vinen har en god og koncentreret sødme men samtidig en god friskhed og potentiale til flere års lagring.

Andre populære produkter

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.