category label Bland 6 - Spar 10%

Comte Armand, Bourgogne Aligoté 2018

225.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Forrygende frisk og ekstremt mineraldrevet vin. Fremstillet af Aligoté stokke der er 90 år gamle fra Meursault samt 10 år gamle stokke fra Volnay. Syren er stringent og snorlige – her handler det om terroir på den store klinge. Det er den helt rene stil i flot balance og afsluttende med intens citrus.

Comte Armand er et enestående domaine med en unik ejerstruktur. Dette domaine tilhørte oprindeligt familien Marey-Monge, men i 1855 giftede den ene datter sig med den daværende Comte Armand og domainet var hendes medgift. Lige siden har der været ansat en bestyrer som har taget sig af alle processer fra mark til flaske. I 1984 udnævnte den nuværende Comte Armand den 22årige canadier Pascal Marchand til at lede domainet, og det gjorde han fantastisk godt. Under ledelse af Pascal blev kvaliteten højnet fra det gode til det exceptionelle. I 2007 overtog den unge Benjamin Leroux så driften af ejendommen. Han har med stor respekt for de gode vine, ændret driften fra økologisk til i dag også at følge de biodynamiske principper. Dette har gjort at vinene i dag får endnu flottere omtale end i tidligere årgange. I 2010 startede Paul Ziletti som vinmager og overtog fuldstændig driften fra 2014. 

Der produceres Pommard, bl.a. fra den historiske Clos des Epeneaux, Volnay og Auxey Duresses. Alle i højt intensitetsniveau og meget elegante i eftersmagen. Efterspørgslen på disse vine er ekstremt stigende i disse år, da mange er begyndt at få øjnene op for den unge mands store talent. 

 

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter