Confuron-Gindre, Nuits-Saint-Georges 2017

750.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Confuron-Gindre, Nuits-Saint-Georges 2017

Confuron-Gindre, Nuits-Saint-Georges 2017

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mild ost

Om produktet

Typisk for kommunen, der har lagt navn til Côte de Nuits: Kombination af saftig, læskende frugt og en god syrestruktur, der gør den egnet til lagring. Kirsebær, jordbær og solbær. Krydderurter, lakrids og animalske toner vil formentlig tiltage med alderen. Stegt lam, andebryst og vildtfugle vil være gode ledsagere.

Fire parceller med vinstokke fra 15 - 80 år lægger druer til vinen. Arealet er kun 1,34 ha. i alt. Alle fire ligger nord for byen på den høje / nordvestlige side af vejen, hvor jordbunden er meget gruset med granuleret limsten, der er skredet ned fra bakketoppene. Højden er ca. 240 m. med øst-sydøstlig eksponering, der giver langsom modning og den friske syre, vinene er kendt for. Vinen har lagret i 20-30% ny eg klares eller filtreres ikke.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.