Cosimo Maria Masini, Toscana Rosso Sincero 2019

Spar op til 20.70 kr.
Ved 6 stk. 117.30 kr.
Ved 1 stk. 138.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Cosimo Maria Masini, Toscana Rosso Sincero 2019

category label Øko

Cosimo Maria Masini, Toscana Rosso Sincero 2019

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Pasta & Pizza

Om produktet

Maria Paoletti Masini var oprindeligt advokat og passioneret kunstsamler, men opdagede at hun savnede hvad kun kaldte "ro og jordforbindelse". Det ledte frem til købet af Villa la Selva i San Minatos smukke bakker i Val di Elsa nogenlunde midtvejs mellem Pisa og Firenze. Og her på de smukke skråninger omkring den samme bakketop har hun de sidste 20 år været på en rejse mod stadig større bæredygtighed og en biodivers praksis, som er ganske enestående. Siden 2012 har hun haft den erfarne agronom og biodynamiker, Francesco De Filippis, med på rejsen, og sammen har de godt hjulpet af moderne teknologi, som Maria formuleret det, fundet ud af "at gennemføre gæringen på en ikke-invasiv måde, så vinene fremstår autentiske og så terroir ‘et bliver tydeligt”.

Vi kan kun klappe i takt. Maria og Francesco har i på deres fælles fundament af biodynamik og komøg i de senere år formået at levere en håndfuld vine på et sjældent stabilt niveau, og selvom der er tale om vine fremstillet med meget lav intervention (herunder meget behersket anvendelse af svovl) kommer de alle med en meget fin fornemmelse for frugt, mens den naturlige såkaldte "funkiness" forbliver i baggrunden som en accent, eller et behageligt krydderi om man vil.

Dette Demeter certificerede åbningsnummer fra Maria og Francesco er således ikke bare en Toscana Rosso, men en ”Happy-Tuscan-Wine”, skabt på et blend af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Frank fra vinstokke som alle står med en sydvestlig eksponering. Der er tale om manuel høst i den første halvdel af september for Sangioveses vedkommende og nogle gange skal vi helt frem til midten af oktober før de sidste Cabernet-druer er høstet, og overalt er der tale om så selektiv plukning og minutiøs soignering af klaserne i vinmarken, at den ellers obligatoriske sortering af frugten ved ankomsten til vingården er droppet.

Alle stilke fjernes forud for gæringen, som sker i betontanke og rustfrit stål uden fremmede gærstammer og "what so ever". I december sammenstikkes den endelige cuvée som efterfølgende modner i 8 måneder i en blanding af rustfrit stål, beton og brugte fade frem mod aftapningen på flaske, som sker uden klaring eller filtrering.

Resultatet er en ægte charmetrold med en klassisk toskansk signatur af krydderurter, knasende knaldrøde kirsebær og hybenroser. Blød, saftig og med den der animerende friskhed, der giver lyst til en mundfuld mere.

En herlig uhøjtidelig vin til charcuteri og ostebord, til pizza eller til retter med grillede grøntsager.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.