d'Arenberg, d'Arry's Original Shiraz Grenache, McLaren Vale 2017

140.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

d'Arenberg, d'Arry's Original Shiraz Grenache, McLaren Vale 2017

category label Øko

d'Arenberg, d'Arry's Original Shiraz Grenache, McLaren Vale 2017

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Simreretter

Om produktet

Klassikeren over alle. En særdeles vellykket vin med kompleks frugtrigdom, balance mellem elegant syre og frugtsødme og fintkornede tanniner, der holder frugtens yppighed i skak. En åbenarmet vin, der er let at gå til og med brede anvendelsesmuligheder. Flot med det samme, men har også udviklingsmuligheder.
Grenache og Shiraz supplerer hinanden perfekt og giver balancen mellem det åbent frugtige og strukturerede. Typisk er fordelingen af de to druer ens, men i 2017 årgangen er det 50.24% Grenache, 40,53% Shiraz og resten andre druer. Her bruges naturlige metoder med økologisk drift, kunstvanding er næsten uset og druerne trædes med fødderne før presning i kurvepresse. Vinen gærer færdig og lagres videre i en blanding af ny- og ældre fransk eg og ældre amerikanske fade. Ingen klaring eller filtrering.

Historien bag navnet:
Vinen hed “Burgundy” indtil 1993, hvor den blev omdøbt til “d’Arry’s Original” som en hyldest til Chesters far, der skabte vinen som ung og stadig er med til at lave den den dag i dag - i en alder over de 90. Hans navn er Francis d'Arenberg Osborn, men han går under navnet "d'Arry". Det nye navn er således meget mere velegnet til vinen, da den med sit indhold af Grenache og Shirz-druer ikke har noget med sit første navn at gøre.

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.