Dom Perignon 2010 GIFTBOX

1,295.00 kr
Udsolgt
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Dom Perignon 2010

Med de laveste temperaturer siden 1996, kontrasterede den første del af 2010 med hele årtiet. Vinterfrost og et køligt forår var påmindelser om vinmarkens nordlige breddegrad. Sommeren var varm, men ikke overdrevent, og sjældent regn bekræftede et særligt tørt år. Pludselig, i midten af ​​august, ændrede alt sig. Tilsvarende to måneders regn faldt på kun to dage. Med varmen og vandet var modningen hurtig og generøs, men høsten begyndte med botrytis skimmel der angren pinot noir druerne. Ligesom i 1995 havde druerne en forhøjet balance, og var på samme tid søde og sure, dog måtte nogle parceller udelades og andre sorteres for at få det bedste ud i en årgang rig på kontraster.

Næsen:
Den lysende sødme af tropisk frugt - grøn mango, melon, ananas - skinner øjeblikkeligt. Derefter afstår det til mere tempererede noter, prikken af ​​orange skum, skyggende til en mandarin orange. Får vinen tid i glasset afslører den sin friskhed. Blomstringen efter regnen. En taktil fornemmelse af pæon, jasmin og syrin.

Ganen:
Vinen pålægger straks sin store tilstedeværelse, fuld og massiv. En sappig fornemmelse dominerer, da taktilen hurtigt overhales af de aromatiske noter. Kroppen udfolder sig: generøs, fast og kontrolleret. Derefter trækker det sig sammen og lader vinen vibrere med krydderier og peber. Energien opretholdes til et funklende finish

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter