Lagersalg
Øko
Spar
36.47 kr

Domaine Cazes Rivesaltes Ambre 2004

162.53 kr
Før 199.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Rivesaltes Ambré er lavet 100% på Grenache Blanc, som er hentet på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet - alt sammen perfekte forhold til dyrkning af bl.a. Grenache Blanc. Vinstokkene som giver druerne til denne vin er over 50 år gamle.

Druerne bliver presset umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen bliver derefter flyttet til hundrede år gamle foudres (store træfade af 20-30 hl.), hvor den modnes i 15 år. Fordampningen er på 7% pr. år, og vinen opnår derfor en imponerende koncentration. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Vinen bliver derefter opbevaret køligt.

Vinen har en flot, mørk rav-farve. På trods af de 15 års modning har duften et utroligt godt bid med nuancer af fersken, syltede ananas, pomerans, ristede mandler og en smule lakrids. Smagen er ligeledes ret ung, med toner af valnødder, tørre abrikoser, syltet ingefær, læder og en smule rancio. Den slutter med god friskhed og tannin. Ganske imponerende for så gammel en vin!
Prøv den til stegt foie gras, til eksotiske kyllinge- eller svineretter (fx med ingefær eller karry), tærter med nødder (mandler, valnødder eller hasselnødder), crème brûlée eller blåskimmeloste. Bør serveres afkølet men ikke iskold.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.