Domaine d'Ourea, Gigondas 2012

245.00 kr
Udsolgt
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Gigondas betragtes af mange som en af de bedste appellationer i det sydlige Rhône og sammenlignes ofte med Châteauneuf-du-Pape, som også er lavet hovedsageligt på druen Grenache. En ung generation af vinproducenter har forstået at udnytte distriktets store potentiale optimalt. Især vinmarkerne ved foden af den berømte bjergkæde ”Dentelles de Montmirail” producerer fremragende vine.

Domaine d’Ouréas 4,5 ha. i Gigondas ligger i vinmarken ”Grand Montmirail”, i en højde af 400 til 520 m., på siden af selve bjergkæden. Den nederste del ligger på en undergrund af rødt mergel, som giver vine med kraft og kødfuldhed, mens midten og den øverste del af vinmarken ligger på en kalkholdig klippe, som giver vine med mere sprødhed og kompleksitet. Det er i øvrigt disse højtliggende vinmarker som har inspireret Adrien til navnet Ouréa, oprindeligt navnet for en græske bjergegud (søn af gudinden Gaia).

Vinmarken er beplantet i 1975 med 90% Grenache og 10% Syrah og som alle marker på Domaine d’Ouréa, dyrkes den økologisk. Pga. hældning foregår markarbejdet med hest. Der høstes udelukkende manuelt (30 hl./ha.) i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering under transport. Gæringen foregår med hele drueklaser efter en let masning og varer ca. en måned (uden anvendelse af svovl). Under de 18 måneder lagring på klassiske betontanke og inden aftapning anvender man dog en smule SO2.

Kombination af sydvendte parceller, hvor druerne får en perfekt eksponering mod solen, jordbunden og højden giver en kølighed, som tilfører vinen stor finesse og kompleksitet, samtidig med, at en meget enkelt og naturlig vinificering giver race, karakter og intensitet. En flot mineralitet giver desuden en meget original og forbavsende Gigondas!

Serveres i stor glas, gerne efter en times iltning på karaffel. Prøv den til ovnstegt kalv, okse eller lam, men også gerne til and eller fuglevildt.

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.