Domaine Francois Carillon, Chassagne-Montrachet 1. Cru Les Macherelles 2018

Spar 100.00 kr.
899.00 kr.
Før 999.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Francois Carillon, Chassagne-Montrachet 1. Cru Les Macherelles 2018

Domaine Francois Carillon, Chassagne-Montrachet 1. Cru Les Macherelles 2018

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

François Carillons parcel på vinmarken Les Macherelles i Chassagne-Montrachet udgør 0,57 ha. beplantet med Chardonnay. Vinstokkene er plantet i 2003 på en undergrund af mergel, kalk og sand, som giver perfekte betingelser for netop Chardonnay-druen. Vinmarken dyrkes efter 'lutte raisonnée'-principper (overgang til økologi), uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet holdes nede ved selektiv beskæring, grøn høst og yderligere sortering af druerne. Alt dette giver vinen mere stor koncentration og kompleksitet.

Chassagne-Montrachet Les Macherelles har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er meget aromatisk og fyldig, med toner af eksotiske frugter (mango og passionsfrugt), men også nuancer af citrus og røgede toner til sidst. I smagen har den en god fedme, struktur og mineralitet, men som altid for vinene fra François Carillon er det finessen og frugten, som dominerer.Server den til f.eks. grillet fisk, skaldyrs retter med f.eks. hummer eller kammuslinger. Perfekt til østers.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).