Domaine Gueguen, Chablis 2021

239.00 kr
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Anmeldelser

3.7
3 anmeldelser
0
2
1
0
0
Duft : Citrusfrugter, grønne æbler, flint. Smag, Rigtig høj syre, sidder længe i munden. Minder en smule om Sauvignon blanc. Fin frisk vin. stadig ung
Anders N.
2022-08-19
Drukket denne afkølet sammen med en forret med råmarineret laks. Det var et rigtig godt match.
Claus Haaning A.
2022-07-28

Om produktet

Domaine Gueguen har eksisteret siden 2013, hvor Celine og Frederic besluttede sig for at forlade de trygge rammer hos Domaine Brocard (hvor Celine er vokset op og har lært at hvad der er værd af vide om Chablis, da hun er datter af Jean-Marc Brocard). Frederic er winemaker og Celine stor for arbejdet med vinplanerne, markeing osv - et rigtigt powerpar!  

Gueguens Chablis afslører på næsen noter af citron og hvide blomster forbundet med diskrete antydninger af hvid fersken, og de klassiske mineralske undertoner som rammes ind af en antydning af mandel.

I Chablis spiller terroir hovedrollen, og man ønsker ikke at maskere de fine frugtige og mineralske noter med heftig fadindflydelse. Chablis er derfor ofte præget at en krystalklar sprødhed, frisk frugt og en tredje dimension som nogle ville kalde mineralitet. Gueguen er ikke en undtagelse, tværtimod er det et af de reneste eksempler som du du kommer til at møde på din vej.

Top Value & Under the Radar i Decanter Januar 2022, hvor den får 93 point og den afsluttende bemærkning "Great Stuff"

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.