Domaine Gueguen, Petit Chablis 2022

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Gueguen, Petit Chablis 2022

Domaine Gueguen, Petit Chablis 2022

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ

Vores vurdering

En vellavet og detaljeret Chardonnay, det er Petit på etiketten, men som smager så meget mere af Chablis. Godt indrammet i syre, med lineær struktur, med saftige, friske nektarinfrugter på ganen og en fremragende struktur.

Om produktet

De kan godt lide at holde tingene moderne og friske, hvor vinene får detaljer og retning fra den perfekte modning på vingården. De lader vinen lagre lidt tid i rustfrit stål. I omkring seks måneder.En overraskende koncentreret og moden næse af stenfrugt med mineralske noter nedenunder -  gule blommer og halm.  Smukt forfriskende og giver længde og energi.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.