Øko

Domaine Laroche, Chablis Øko 2019

199.00 kr
Levering 5-6 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne Chablis hentes på forskellige, udvalgte økologiskdyrkede parceller i området. I kælderen får vinen en kølig gæring på ståltank med druernes egen gærkultur og uden anvendelse af svovl. Herefter følger en spontan malolaktisk gæring og et ophold ”sur lie” (med bundfald) i 6 måneder på 80% ståltanke og 20% træfade. Aftapningen foregår efter en ganske let filtrering. Alt dette for at bevare vinens sprødhed og mineralitet.

Vinen samler Chablis’ klassiske dyder, med god friskhed, frugtkoncentration og mineralitet. I duften finder man nuancer af hvide ferskner, vilde blomster og en let karakter af flintesten og kalk. Smagen er delikat og en smule sart først, men udvikler sig hurtigt i glasset mod det mere strukturerede og kødfulde. Eftersmagen er flot afrundet med en god sprødhed til sidst.

Prøv vinen fx til rejer og andre skaldyrs- eller fiskeretter, gerne med hvid sauce. Også velegnet til diverse supper eller grøntsagsretter.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter