Domaine Philippe Chéron, Chambolle-Musigny Clos de l´Orme 2013

729.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Philippe Chéron, Chambolle-Musigny Clos de l´Orme 2013

Domaine Philippe Chéron, Chambolle-Musigny Clos de l´Orme 2013

Serveringsforslag

Lyst kød
Mild ost
Vildt

Vores vurdering

Resultatet er Chambolle i absolut topklasse med en dyb duft med intense røde bær. Smagen har den klassiske og intense og elegante Chambolle frugt og mineralitet. Smagen lang med en present, men blød tannin. En superb Chambolle-Musigny, der vil udvikle sig fantastisk.

Tim Atkin, MW 92 point (92 af 100)

Om produktet

Clos de l'Orme er en superb parcel, der støder op til 1. Cru Charmes. En del af vinstokkene er over 60 år gamle, og nurses individuelt af Philippe selv. Druerne håndplukkes og lægges i små perforerede kasser, der tillader stabling, så druerne kommer intakte til kælderen. Her macererer Philippe druene i hele 10 dage ved 10 graders Celsius, hvorefter temperaturen hæves så gæringen går i gang. Under gæringen anvender Philippe klassisk pigeage for at trække maksimal farve og aromastoffer ud af druerne. Den unge vin er efterfølgende lagret 10 - 14 måneder på fad, heraf 50 % nye. Resultatet er Chambolle i absolut topklasse med en dyb duft med intense røde bær. Smagen har den klassiske og intense Chambolle frugt og mineralitet. Smagen er lang med en present, men silkeblød tannin. En superb Chambolle-Musigny, der vil udvikle sig fantastisk.

Tim Atkin, MW 92 point (92 af 100)

Andre populære produkter

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.