Domaine Roux, Les Cotilles Chardonnay 2021

125.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Roux, Les Cotilles Chardonnay 2021

category label Bland 6 - Spar 10%

Domaine Roux, Les Cotilles Chardonnay 2021

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Hygge- & terrassevin

Om produktet

Fra Domaine Roux får du denne underskønne Chardonnay. Selvom der ikke står Bourgogne på etiketten, så skal du ikke fortvivle. Druerne er høstet fra Domaine Rouxs fantastiske parceller, som ligger spredt ud over Côte d’Or.

Familien Roux er en af de største landejere i Bourgogne, og familievirksomheden tæller hele 9 Roux’ere, som hver dag knokler for at skabe autentisk og velsmagende Bourgogne-vin.

Denne Chardonnay har de sammensat af druer fra nøje udvalgte marker. Druesorten kan være svær at gøre spændende og interessant, uden at det sender prisen betydeligt i vejret. Men, Domaine Roux navigerer denne Chardonnay cuvée sikkert i mål, til en pris, som i Bourgogne-standarder synes helt uvirkeligt lav.

I glasset får du en blød og charmerende hvidvin, som dufter og smager af hvide blomster, kamfer, citronverbena, pomelo, citroner og gule æbler. Stilen hører til i den friske ende af skalaen for druesorten, og vil tale til en bred pallet af dem, som elsker Chardonnay helt generelt, men også dem som er vilde med vinene fra Bourgogne.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).