Domaine Roux, Saint Aubin 1.Cru Les Cortons 2017

429.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Roux, Saint Aubin 1.Cru Les Cortons 2017

category label Bland 6 - Spar 10%

Domaine Roux, Saint Aubin 1.Cru Les Cortons 2017

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Mild ost

Om produktet

En fantastisk flot balanceret næse, hvor den hvide kalk trækkes op ad glasset, og blander sig med den modne tropiske frugt. Balancen går igen i smagen med en underliggende rigtig fin mineralsk karakter. Vinen danser over tungen, og holdes flot rank af den fine frugtsyre. En vin, der med sin kompleksitet kan matche den mest intense fiskeservering.

Saint Aubin er hjemmebane for Domaine Roux. Det er her vingården ligger i bakkerne bagved Puligny og Chassagne. Chardonnay vinstokkene står plantet i den hvide kalkholdige jord med en tæthed på 10.000 stokke pr hektar. Den tætte beplantning gør at vinstokkene kæmper om næringen, hvilket giver større kompleksitet i den endelige vin. Les Cortons er Roux flagskib fra kommunen og der kæles for hver detalje i denne vin. Parcellen Les Cortons er beliggende lige efter En Remilly, et langt stenkast fra Montrachet marken. Processen for de hvide vine hos Domaine Roux følger meget den samme opskrift. Vinene gæres i fade over 3- 4 uger og lagres efterfølgende i 20 – 30 % nyt fad i op til 18 måneder. Dette gælder for alle hvide vine fra kommune til Grand Cru.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).