Dom. Sylvaine et Alain Normand, Mâcon Village Blanc 2019

139.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Dom. Sylvaine et Alain Normand, Mâcon Village Blanc 2019

Dom. Sylvaine et Alain Normand, Mâcon Village Blanc 2019

Serveringsforslag

Lys fisk
Vegetarretter
Tapas

Om produktet

Druerne til Mâcon Villages stammer fra nord-øst vendte parceller i Chaintré, Solutré og La Roche Vineuse. Her er terroir'et rigt på kalksten, hvorfra der høstes højkvalitetsdruer.

Vinens raison d'être er, at den skal drikkes i sin ungdom, mens den emmer af sprødhed, friskhed og vitalitet. Derfor vinificeres den uden indflydelse af træ - akkurat som det er kutyme for denne stil.

Alain og Sylvaine gærer mosten langsomt på den naturlige gær. Efter gæringen får den unge vin lov til at nære sig på "le lie" i tanken for at opnå yderligere fylde og øget aromatisk kompleksitet.

Det resulterer i en charmerende Chardonnay, som er sprød og afrundet med en god balance mellem den forfriskende syre og de appetitlige aromaer af frisk citrus, grønt æble og hvide blomster. Vinen er let-drikkelig og smager fortrinligt til tapas, salater og lette fiskeretter.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).