Edouard Delaunay, Chassagne-Montrachet Blanc 2017

749.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Edouard Delaunay, Chassagne-Montrachet Blanc 2017

Edouard Delaunay, Chassagne-Montrachet Blanc 2017

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Lys fisk
Lyst kød
Skaldyr

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne Chassagne-Montrachet hentes på en enkel parcel i vinmarken Champs de Morjot i nærheden af 1. Cru-marken Les Morgeots, som den engang i historien var en del af. Her, sydøst for selve landsbyen Chassagne, ved foden af Chassagne-Montrachet-skråningen, finder man ret delikate hvidvine, som ofte mere minder om Puligny-vine end om de normalt lidt federe Chassagne-hvidvine.

Druerne høstes manuelt og selekteres allerede under plukningen. Presningen foregår meget skånsomt og langsomt, og mosten bliver overført med det samme til træfade (228 l.), hvor gæringen foregår. Da man kun benytter sig af druernes egne gærceller, går processen langsom og kan vare op til tre måneder, alt efter fadene. Modning foregår sur lie (med bundfaldet), ligeledes på træfade (20% nye) og varer i 16 måneder.

Denne Chassagne-Montrachet er utrolig delikat og liflig i duften lidt i Puligny-stil, med lækre nuancer af hvide, vilde blomster, citrusfrugter, litchi og flintsten. Smagen er flot struktureret og mineralsk, men også med en smule velour og især sprødhed og bid. Den slutter med komplekse toner af hasselnødder, vanilje og en let saltet karakter, som harmonerer godt med frugtsødmen. En fremragende hvid Chassagne til de bedste gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk eller lyst kød.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).