Feudo Italia, Valpolicella Ripasso Superiore DOC 2020

159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Feudo Italia, Valpolicella Ripasso Superiore DOC 2020

Feudo Italia, Valpolicella Ripasso Superiore DOC 2020

Krop Fyldig
Tannin Medium
Syre Lav
Sødme Halvtør

Smagsnoter

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier

Smagsnoter

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier

Fakta

Tannin:
Medium
Sødme:
Halvtør
Syre:
Lav
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Land:
Italien
Område:
Underområde:
Årgang:
2020
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Kork
Druer:
Rondinella 35%
Molinara 30%
Serveres ved:
16-18°C

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød

Om produktet

Feudo Ripasso er en vellavet udgave af den klassiske lillebror til Amarone. Vinens farve er dyb mørkerød, grænsende til sort. Duften besidder noter af svesker, krydderier, kanel samt en snert af mørk chokolade. Her får du en vin, som giver varme i kroppen og farve i kinderne. Smagen er fløjlsblød og med en god struktur og tilpas balance mellem vinens frugtsødme og syre. Vinen er i balance med en god og efterlader munden med en lang behagelig eftersmag. Server ved 16°C i almindelige rødvinsglas og drik den til mørke, krydrede retter - fx en chili con carne med et twist af chokolade.

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.